ΑΚΕΛ: Ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό για τις αποβολέςΜε τιμωρίες αντέδρασε η Διεύθυνση σχολείου στη Λεμεσό, στο δικαίωμα που άσκησαν μαθητές και διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα των εξετάσεων των τετραμήνων, γεγονός που έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τόσο των ίδιων των μαθητών όσο και των γονιών τους.

Το ζήτημα που προέκυψε καταγγέλθηκε στον βουλευτή Λεμεσού του ΑΚΕΛ, Άντρο Καυκαλιά, ο οποίος με τη σειρά του αποτάθηκε με σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά κάποιες εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής, οι οποίοι απείχαν από τα μαθήματά τους, στις 28 Νοεμβρίου, στα πλαίσια κινητοποιήσεων για τις εξετάσεις των τετραμήνων, με απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου θα αποβληθούν στο διπλάσιο των περιόδων που απουσίαζαν. Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο μέτρο αντίδρασης της διεύθυνσης του σχολείου είναι απαράδεκτο και εξοντωτικό για τους μαθητές, ο κ. Καυκαλιάς ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση κατά πόσο η πιο πάνω απόφαση λήφθηκε με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και αν θα ισχύσει για όλα τα Γυμνάσια και ακόμα σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο ίδιος ο Υπουργός επί του όλου θέματος. Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, οι οργανωμένοι γονείς της σχολικής κοινότητας της Λεμεσού, και ιδιαίτερα οι γονείς των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου που βρίσκονται αντιμέτωποι με την τιμωρία της αποβολής, προτίθενται να αντιδράσουν με στόχο να ακυρωθεί η σχετική απόφαση προς όφελος των παιδιών.

Χρήστος Χαραλάμπους