ΑΚΕΛ: Ζητά παραίτηση Νουρή για την κατάσταση στο Πουρνάρα – «Για λόγους ανθρωπιάς»

Την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ζητά το ΑΚΕΛ αναφορικά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο «Πουρνάρα».

Αυτούσια η δήλωση του μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Μαρίνας Σάββα:

«Ένα μπουκαλάκι νερό την ημέρα.

Ένα σκέττο κομμάτι ψωμί για πρωινό.

Ένα δωμάτιο για δεκαπέντε άτομα, όπου κοιμούνται ανά δύο σε ένα κρεβάτι, ή στο πάτωμα με κουβέρτες.

Δύο τουαλέτες και μια ντουζιέρα για 300 παιδιά στο Πουρνάρα.

Αυτοί είναι περισσότερο από αρκετοί ως λόγοι για να οδηγήσουν τον αρμόδιο Υπουργό σε παραίτηση όχι τόσο για λόγους πολιτικής ευθιξίας, όσο για λόγους ανθρωπιάς.

Τις συνθήκες που βιώνουν οι ανήλικοι στο Πουρνάρα τις υπέδειξε στους αρμόδιους επανηλειμμένα η Επίτροπος κ. Μιχαηλίδου χωρίς όμως να έχει σημειωθεί καμιά ουσιαστική βελτίωση. Όπως δεν υπήρξε καμία βελτίωση, ως φαίνεται, ούτε μετά την επίσκεψη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κέντρο παρά τις διάφορες δηλώσεις που έγιναν για το θέμα στη Βουλή.

Ας σημειωθεί επίσης ότι χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση για το Πουρνάρα και πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ ειδικά για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου για ασυνόδευτους ανήλικους τα τελευταία δύο χρόνια.

Καλούμε τους αρμόδιους να δράσουν αμέσως για να τερματιστεί επιτέλους η κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα η οποία προσβάλλει όσους θέλουν ακόμα να θεωρούνται άνθρωποι».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.