Ακιντζί: Χρειάζεται κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας για ειρηνικό κι ευτυχισμένο μέλλον στην Κύπρο

Ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό μέλλον στην Κύπρο θα είναι δυνατό μόνο με νέες γενιές που θα έχουν μεγαλώσει με μια κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την αποχώρηση της τ/κ πλευράς από το δικοινοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Imagine.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Παιδεία, ήταν μία από τις τρεις που δημιουργήθηκαν επί θητείας του και στο πρόγραμμα Imagine και τις εργασίες κουλτούρας ειρήνης και ανεκτικότητας, συμμετείχαν από τις δύο πλευρές 4.696 μαθητές, 751 εκπαιδευτικοί και 91 διευθύνσεις σχολείων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση της τ/κ πλευράς να σταματήσει τη συμμετοχή της σε αυτό. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο κοινότητες, που έζησαν σε αυτό το νησί για αιώνες θα εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μια κουλτούρα ειρήνης μεταξύ των μελλοντικών γενεών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες».

Το ευτυχισμένο και ειρηνικό μέλλον αυτού του νησιού, κατέληξε, θα είναι δυνατό μόνο με τις νέες γενιές που έχουν μεγαλώσει με μια κουλτούρα ειρήνης και ανεκτικότητας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.