Ακιντζί: Καταδικάζει τις νέες φυλακίσεις στην Τουρκία για την «υπόθεση Γκεζί»


Ο τέως ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί καταδίκασε τις νέες φυλακίσεις στην «Υπόθεση Γκεζί». 

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η νέα απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης «ανοίγει πληγές» στην Τουρκία, «οι οποίες θα επουλωθούν πολύ δύσκολα».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη στον Οσμάν Καβάλα

«Δεν θα είναι εύκολο να ανακουφίσουμε τα δεινά αυτής της περιόδου, όταν έχει λάβει χώρα τόση μεγάλη παρανομία, η δικαιοσύνη και οι συνειδήσεις έχουν τραυματιστεί τόσο πολύ, και με τις πολιτικές που εφαρμόζονται τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από την λογική», αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Ακιντζί.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, η Τουρκία θα μπορέσει να ξεπεράσει το νέο αδιέξοδο με δημοκρατικό αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης επέβαλλε αυστηρές ποινές σε προσωπικότητες που εμπλέκονται στην εξέγερση του Γκεζί.

Σημειώνεται ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις στο Γκεζί  το καλοκαίρι του 2013 άρχισαν εξαιτίας της εναντίωσης οικολόγων και οργανώσεων πολιτών στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου, που βρίσκεται στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Μετατράπηκαν σε μαζικές κινητοποιήσεις εθνικής κλίμακας εναντίον της αυταρχικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού, νυν προέδρου της Τουρκίας.

Οι αρχές κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.