Ακόμα κάνουν αντιπολίτευση στους προηγούμενους

Έλα στο Google News

Της Μαρίας Φράγκου

Αν είναι δυνατόν! Κυβερνούν από το 2013, πέντε και πλέον χρόνια, δηλαδή, και ακόμα αντιπολιτεύονται τους προ-προηγούμενους… Τόσο σοβαρά, αξιόπιστα και υπεύθυνα, δηλαδή, χειρίζονται τα πράγματα.

Όποτε τους ασκηθεί κριτική ανατρέχουν στη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια για να αντλήσουν αντεπιχειρήματα, επιδιδόμενοι σε μια ακατάσχετη, αντιπαραγωγική και ανέξοδη, για τους ίδιους, παρελθοντολογία. Μα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η παράταξή του έλαβαν την εντολή από τον κυρίαρχο λαό για να κυβερνήσουν και όχι για να παρελθοντολογήσουν, συνεχίζοντας να ασκούν αντιπολίτευση στην προ-προηγούμενη κυβέρνηση.

Μα για να τα κάνετε εσείς καλύτερα τα πράγματα δεν διεκδικήσατε και δεν πήρατε την εξουσία; Γιατί για κάθε κακό και άσχημο, ανατρέχετε στους προ-προηγούμενους για να πείτε πως κι αυτοί έτσι τα έκαναν ή τελοσπάντων δεν τα έκαναν καλύτερα;

Κυβερνάτε, ή τουλάχιστον έπρεπε να κυβερνάτε εδώ και έξι χρόνια. Το τι παραλάβατε από τους προ-προηγούμενους, τι έκαναν ή δεν έκαναν οι προ-προηγούμενοι έπαψε από καιρό να αποτελεί για σας άλλοθι. Ψευδεπίγραφο άλλοθι.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε την απονομή χάριτος σε καταδικασθέντα για παιδεραστία. Έβαλε την υπογραφή του να βγει από τη φυλακή ένας παιδεραστής και μετά υπογράφει άλλη δήλωση για να εκφράσει λύπη που ο ίδιος προκάλεσε τόση αναστάτωση. Κι αντί να απολογηθεί, αντί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το κραυγαλέο λάθος, για το εγκληματικό λάθος, τρέχουν οι παρατρεχάμενοι να τον δικαιολογήσουν. Και δεν ντρέπονται και επικαλούνται παρόμοια, τάχα, πράξη επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Έλεος, κύριοι. Ντροπή, κύριοι. Τσίπα δεν έχετε πάνω σας, που λέει και ο σοφός λαός. Και να έγινε, για χάριν συζήτησης κάτι ανάλογο τότε, δικαιολογείται η πράξη σας σήμερα; Βεντέτα έχετε με τους προ-προηγούμενους και πρέπει να πάρετε το αίμα σας πίσω; Ποδοσφαιρικός αγώνας είναι και πρέπει να βάλετε ένα γκολ παραπάνω από την αντίπαλη ομάδα;

Αφήστε πίσω σας τα μισαλλόδοξα πισωγυρίσματα, την ετεροχρονισμένη και άνευ αντικείμενου κριτική, την επικοινωνιακή διαχείριση και τους τακτικισμούς σας, κύριοι κυβερνώντες. Και κυβερνήστε. Μπάχαλο τα κάνατε σε όλους τους τομείς και σήμερα ο λαός θερίζει το σπόρο που σπείρατε. Σπείρατε ανέμους και θερίζουμε θύελλες, κύριοι, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Από την αρχή της διακυβέρνησής σας ο τομέας της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης συνταράσσεται συθέμελα. Κι όμως, καμία συγκίνηση, καμία ευθιξία και προπάντων καμία σοβαρότητα από μέρους των κυβερνώντων, του αρμόδιου υπουργού ιδιαίτερα. Συρρικνώσατε το κράτος πρόνοιας, εξαθλιώσατε πολίτες καταστρατηγώντας δικαιώματά τους. Αποστερήσατε την αξιοπρέπειά τους και τους κλέψατε τα όνειρά τους. Οδηγήσατε τον τραπεζικό τομέα στα χέρια των λίγων και των εκλεκτών, αποδομήσατε το δημόσιο σχολείο και προσβάλατε τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών. Περάσατε κάτω από τον πήχη πολλές φορές. Δημοκρατικά εκλεγμένοι είστε και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Δεν σημαίνει, όμως, την ίδια ώρα, πως δεν είστε και δραπέτες ευθυνών…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.