Ακόμα τρία ιδιωτικά σχολεία για απαλλαγή από εξετάσεις τετραμήνων – «Κουτοπονηριές Υπουργείου», λένε οι γονείς

Ακόμα τρία ιδιωτικά σχολεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν την πρακτική απαλλαγής των τελειόφοιτων τους μαθητών από τις εξετάσεις τετραμήνων, σύμφωνα με τους οργανωμένους γονείς.

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανάψει το πράσινο φως σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο για την απαλλαγή των μαθητών της Γ’ Λυκείου από τις εξετάσεις τετραμήνων, οι οποίοι θα φοιτούν σε εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για σπουδές στην Ιατρική.

Μιλώντας στον Άστρα, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, έκανε λόγο για κουτοπονηριές εκ μέρους της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου, λέγοντας ότι δημιούργησαν άλλο σχολείο εντός του σχολείου.

Τόνισε ότι παραβιάζεται η νομοθεσία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη την οποία πρέπει να αναλάβει ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε ότι πρόκειται για μία άδικη απόφαση που θα λειτουργήσει εις βάρος των μαθητών του δημόσιου σχολείου.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση. Τόνισε πάντως ότι εκπλήσσει το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας που επέβαλε τον αποτυχημένο, όπως τον χαρακτήρισε, θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να τον προσπερνούν και να κάνουν άλλες ρυθμίσεις.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου σημείωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy