Ακόμη δεν είδαμε τίποτα…

Του
Παναγιώτη Βασιλείου

 

«Βάλε μου πέντε ευρώ βενζίνη και θα πάω στα κατεχόμενα να βάλω». Αυτή ήταν η ατάκα ενός καταναλωτή όταν πήγε σε πρατήριο καυσίμων στον Άγιο Δομέτιο, ένα μόλις χιλιόμετρο πριν από το οδόφραγμα.

Σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ο πρατηριούχος έκανε γνωστή αυτή τη στιχομυθία που είχε με ένα συμπολίτη μας, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε επιτακτικά τη βοήθεια της κυβέρνησης, καθώς με την ανεξέλεγκτη αύξηση στα καύσιμα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και για τους ίδιους τους πρατηριούχους.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς υποχώρησαν τους τελευταίους 3 μήνες, όμως στην Κύπρο αυξάνονται, με τους καταναλωτές να είναι αυτοί που την «πληρώνουν» στο τέλος της ημέρας, αναγκαζόμενοι να αναζητούν άλλες λύσεις, αφού τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι εταιρείες πετρελαιοειδών τους «γράφουν» κανονικότατα. Οι μεν αρνούνται συνεχώς να συζητήσουν άλλες προτάσεις, ενώ από την πλευρά τους οι εταιρείες, με τις ευλογίες φυσικά των κυβερνώντων, πράττουν κατά το δοκούν.

Πρόβλημα επιβίωσης έχουν οι πρατηριούχοι, ναι το αναγνωρίζω, πρόβλημα όμως έχουν και οι καταναλωτές οι οποίοι βλέπουν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους να αδειάζει σε χρόνο ρεκόρ, διερωτώμενοι πού θα πάει αυτή η κατάσταση.

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών ένεκα κορονοϊού και με το καλοκαίρι να μπαίνει για τα καλά, οι πολίτες έχουν την ανάγκη να κυκλοφορήσουν, να βγουν έξω, να διασκεδάσουν, να πάνε στις παραλίες. Με το ξέφρενο όμως «ράλι» αυξήσεων όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά σε όλους τους τομείς, το σκέφτονται δυο και τρεις φορές.

Οι κραυγές αγωνίας από τους πολίτες και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται όμως να εισακούγονται από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη με τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, να αρνείται τρεις προτάσεις νόμου για μείωση της ακρίβειας.

Στην τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (06/06) ο κ. Πετρίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την άρνησή του με επιχειρήματα ολίγον τι παιδικά.

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε είναι ότι οι προτάσεις οδηγούσαν στη μείωση των κρατικών εσόδων, στην περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού και στη δημιουργία περισσότερης ανάγκης στήριξης των ευάλωτων στο μέλλον λόγω του αυξημένου πληθωρισμού που θα δημιουργούσαν τα ίδια τα μέτρα.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς διαβάζοντας τις «δικαιολογίες» του Υπουργού Οικονομικών.

Παρακολουθώντας καθημερινά την κατάσταση και τις τιμές να αλλάζουν συνεχώς προς τα πάνω σε όλα τα αγαθά, ένα έχω να πω, ότι μάλλον «ακόμη δεν είδαμε τίποτα…»

Με αυτούς που μπλέξαμε και κυβερνούν ετούτο τον τόπο, δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Ο κόσμος να κάνει αγώνα επιβίωσης καθημερινώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παραθέτουν λύσεις στα προβλήματα, όμως αυτοί εκεί, να στέκονται αντρόσιν!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.