Ακόμη ένα βραβείο έλαβε η Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Το 3o Παγκύπριο Βραβείο έλαβε η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας στο πρωτοποριακό διήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας Cyprus Start-Up Bootcamp for Young Entrepreneurs, “CONNECTION”.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Σχολής αναφέρεται ότι «το Σεμινάριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Κύπρο και πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Innovation Center του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι  μαθητές της Σχολής Χριστόφορος Λειβαδιώτης (ΘΗΥ3), Ραφαήλ Κώστα (ΘΗΕ2) και Αντώνης Μαυρίδης (ΘΗΥ2) απέσπασαν το 3ο Βραβείο παγκύπρια για την καινοτόμο Επιχειρηματική τους Ιδέα «Ανακυκλώνω και κερδίζω».

Προστίθεται ότι «η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν μοναδική, όχι λόγω της διάκρισης και βράβευσης τους, αλλά κυρίως εξαιτίας της πορείας που ακολούθησαν, για να φτάσουν εκεί. Συγκεκριμένα δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να ενδυναμώσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας σημαντική συμβουλευτική καθοδήγηση στη βελτίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας, που διακρίθηκε ανάμεσα σε 26 σχολεία της Κύπρου στο διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας «Ιδεοδρόμιο».

Οι τρεις μαθητές της Σχολής έλαβαν καθοδήγηση «από επιτυχημένους επιχειρηματίες της Κύπρου, έμπειρους ακαδημαϊκούς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και από στελέχη επιχειρήσεων με εμπειρία στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η επιχειρηματική ιδέα «Ανακυκλώνω και κερδίζω» είναι μία καινοτόμος επιχείρηση ανακύκλωσης των οικιακών και βιομηχανικών απορριμμάτων, που αποσκοπεί στην ευασθητοποίηση του κοινού για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και αποφέρει οικονομικό κέρδος από τα ανακυκλώσιμα υλικά, τόσο στην επιχείρηση όσο και στους δημότες. Για την συγκεκριμένη επιχείρηση οι μαθητές συνήψαν συμφωνίες με τον Δήμο Αραδίππου  και με εταιρείες πώλησης ανακυκλώσιμων προϊόντων (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου-MEL, Θεσσαλονίκη και Εταιρεία Ανακύκλωσης Μετάλλων, Χρύσανθος Αντωνίου Metal Recycling Ltd, Λευκωσία) και με τη Soukos Robots ABEE στη Λάρισα (ρομποτικός κάδος διαχείρισης προϊόντων)».

Αναφέρεται ακόμα ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Λάρνακας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ασκηθούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τη διάθεσή τους για έρευνα, εμβάθυνση και βελτίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας, στην προαγωγή της καινοτόμου σκέψης και κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας (connections) των νέων της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές βίωσαν την τελική αναμέτρηση και επιβράβευση του επιχειρηματικού τους ταλέντου, μετά από εντατικές προσπάθειες που κατέβαλαν με την ομάδα τους, καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου».

Στους μαθητές «δόθηκαν συμβολικά χρηματικά βραβεία και δίπλωμα πιστοποίησης, ενώ βραβεία έλαβαν και οι καθηγητές Χρήστος Παππάς και Ελένη Σιαμέλη, που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.