Άκουσε Τατάρ – Αναστασιάδη και πάει Αθήνα η Τζέιν Χολ Λουτ

ΠτΔ – Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ. // PoR – Special Envoy of the Secretary-General of the UN on Cyprus Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, receives the Special Envoy of the Secretary-General of the UN on Cyprus, Ms Jane Holl Lute.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 19:00 και διήρκησε μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, και του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

loutptd 3 scaled

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Λουτ για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά μας συμμετάσχουμε σε άτυπη πενταμερή διάσκεψη την οποία θα συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ. ο Πρόεδρος επανέλαβε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εξέφρασε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντάνα».

Η κ. Λουτ συναντήθηκε νωρίτερα, την Τρίτη, στα κατεχόμενα, με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε μια προσπάθεια να ακούσει τις θέσεις των δυο πλευρών σε ό,τι αφορά τον δρόμο προς τα μπρος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και την πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για σύγκληση άτυπης διάσκεψης σε σύνθεση 5+1 για το Κυπριακό.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί και να μεταβεί στην Αθήνα για επαφές με την ελληνική Κυβέρνηση.