Ακρίβεια που θερίζει νοικοκυριά και εργαζόμενους με την Κυβερνώσα παράταξη να ασχολείται με την προεκλογική

Να κάνει ένα διάλειμμα από την προεκλογική και τα εσωτερικά του και να ασχοληθεί και λίγο με την ακρίβεια που θερίζει τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, καλεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Αναφορικά με τις νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων που παρουσιάζει το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Καταναλωτή ο κ. Κουκουμάς με δήλωση του τονίζει πως το ΑΚΕΛ ζητά και διεκδικεί να υψωθεί –εδώ και τώρα- κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια.

Πιο κάτω η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά:

Αυξήσεις στο ψωμί, το αλεύρι, τα αβγά. Αυξήσεις στη ζάχαρη και τον καφέ. Στα δημητριακά. Στα λαχανικά. Αυξήσεις στο 60% των βασικών προϊόντων ενός νοικοκυριού. Η κατάσταση γίνεται κυριολεκτικά αβάστακτη και ασφυκτική για τα νοικοκυριά, για τα νέα ζευγάρια, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους λήπτες επιδομάτων.

Ας κάνει ένα διάλειμμα ο Συναγερμός από την προεκλογική και τα εσωτερικά τους και ας ασχοληθεί με την ακρίβεια που θερίζει τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους. Βέβαια, το πρόβλημα είναι αλλού. Δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν συναισθάνονται τι σημαίνουν αυτές οι αυξήσεις στη ζωή και στην τσέπη της μεγάλης μερίδας της κοινωνίας. Για αυτό και δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με την ακρίβεια, ούτε έχουν κανένα πραγματικό πλάνο για την αντιμετώπισή της.

Το ΑΚΕΛ ζητά και διεκδικεί να υψωθεί –εδώ και τώρα- κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια.

  • Πρώτον. Να αποκατασταθεί πλήρως η ΑΤΑ και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του τόπου. Αυτό θα προστατέψει την αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας του λαού.
  • Δεύτερο. Να αναπροσαρμοστούν τα κοινωνικά επιδόματα τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2014. Ο κόσμος που ζει με αυτά τα επιδόματα βρίσκεται κυριολεκτικά στην εξαθλίωση.
  • Και τρίτο. Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές τους.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy