Ακρίβεια στο ρεύμα: «Οι πολίτες πληρώνουν την αδιαφορία και ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης»

Την αδιαφορία, την ανικανότητα και την προχειρότητα της προηγούμενης κυβέρνησης πληρώνουν οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το άνοιγμα της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κώστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξυπηρέτησης συμφερόντων από την προηγούμενη κυβέρνηση σε βάρος των πολιτών.

Όπως είπε, το άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού έπρεπε να γίνει από το 2014 και στόχος να είναι η μείωση και όχι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρισμού.

Ο κ. Κώστα υπέδειξε μεταξύ άλλων ότι έπρεπε να αναβαθμιστεί το δίκτυο της ΑΗΚ για περισσότερη παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση απέτυχε τέσσερις φορές σχετικά με την έλευση φυσικού αερίου.

Σημείωσε πως έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί οι υποδομές και να υπήρχε φυσικό αέριο από τον Ιούνιο του 2022. Αντ’ αυτού, τόνισε, είμαστε Μάρτιο του 2023 και ακόμα δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο στο Βασιλικό.

Πανίκκος Λεωνίδου: Ευθύνη της κυβέρνησης να βρεθούν λύσεις…

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκκος Λεωνίδου, ανέφερε πως η παρούσα κυβέρνηση έχει ευθύνη να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα με την ακρίβεια του ηλεκτρισμού.

Σημείωσε ακόμα ότι η Κύπρος έπρεπε να πρωτοστατήσει και να γίνει κέντρο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σώτος Σάββα: Μείωση της τιμής του ρεύματος μόνο με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από την ΑΗΚ

Ο πρόεδρος της ΣΕΠΑΗΚ Σώτος Σάββα, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ πως η ΑΗΚ είναι σε συζήτηση με την ΡΑΕΚ για να υλοποιήσει το 10ετες πρόγραμμα που περιλαμβάνει εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων κάθε χρόνο ισχύος περίπου 50 μεγαβάτ. Σημείωσε πως κάθε μέρα που περνά είναι σημαντική.

Τόνισε δε, πως ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από την ΑΗΚ.

Όπως είπε, όσοι ιδιώτες με φωτοβολταϊκά πάρκα και να μπουν στο σύστημα, δε θα μειωθεί η τιμή του ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy