Ακρίβεια: «Το Υπ.Οικονομικών μπορεί να αντιδράσει με μέτρα στη φορολογία – Ατολμία από ΕΕ»


Το Υπουργείο Οικονομικών έχει το περιθώριο να αντιδράσει με στοχευμένα μέτρα ειδικά όσον αφορά στη φορολογία, για να αντιμετωπιστεί το κύμα της ακρίβειας, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντώνης Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή στο Υπουργείο Εμπορίου.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν προτάσεις από πολλούς φορείς για μείωση της φορολογίας και εκεί πρέπει να εστιάσει το Υπουργείο Οικονομικών που έχει την αρμοδιότητα.

Μιλώντας όπως είπε ως τεχνοκράτης και όχι ως πολιτικός, υπάρχουν χώρες της Ε.Ε όπως είναι η Ισπανία, που έχει προχωρήσει με μείωση του ΦΠΑ.

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αφού οι αυξήσεις ξεκινούν σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία γιατί πλέον παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές όλων των βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Την ίδια ώρα έκανε λόγο για ατολμία από πλευράς της Ε.Ε να πάρει μέτρα, ακόμα και για το θέμα της ενέργειας και αφήνει τις αποφάσεις στο κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά.

Ο κ. Ιωάννου είπε επίσης ότι η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή ενημερώνει κάθε εβδομάδα την Υπουργό Ενέργειας για τις τιμές των καυσίμων και μέχρι αυτή την στιγμή θεωρούν ότι δεν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο για να επιβληθεί πλαφόν.

Είπε τέλος ότι το Υπουργείο Εμπορίου κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζει τις τιμές των προϊόντων και θα προχωρεί με ανάλυση των δεδομένων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.