Χλώρακα: Ακροδεξιό show του ΕΛΑΜ – Έκαναν «περιπολία» στο χωριό

Σε εκρηκτική εξελίσσεται η κατάσταση στη Χλώρακα, αφού ομάδα ακροδεξιών οργανώνει σκευωρίες κατά πολιτικών προσφύγων, με στόχο να διωχθούν από το χωριό. Πρωταγωνιστές σε αυτό το ακροδεξιό παραληρημα εκφοβισμού,  το ΕΛΑΜ το οποιο ήταν το αδελφό κόμμα της υπο διάλυση  Χρυσής Αυγής αλλά και του νεόφερτου ακροδεξιού κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη «Ελληνες ΓΤΠ».

Νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ρίχνει και το κυβερνητικό στρατόπεδο, με μπροστάρη τον Υπουργό Εσωτερικών και τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκο Χατζηγιάννη. Την ίδια ώρα η ανυπαρξία πολιτικών ένταξης στην κυπριακή κοινωνία, φέρνει την γκετοποίηση των προσφύγων.

Το βράδυ της Παρασκευής μέλη του ναζιστικού ΕΛΑΜ πήραν και πάλι τη σκυτάλη και με μία «μοναδική παράσταση» επισκέφθηκαν την κοινότητα της Χλώρακας.

Οι εθνικιστές -οι οποιοί καθημερινά επικαλούνται την στρατιωτική τους πειθαρχία, αλλά ηγετικά τους στελέχη δεν έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική τους θητεία – εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που υπάρχει στην κοινότητα της Χλώρακας,  προσπάθησαν να  καπηλευθούν το κλίμα που δημιουργήθηκε με τις πλάτες των Κυβερνώντων και της πολιτείας «δινοντας τις δικές τους λύσεις» όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα.

Τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης, φαίνεται να έστησαν μπλόκα και περιπολίες στην κοινότητα, ελέγχοντας τους κατοικούς και περίοικους κάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του «προστάτη» των κατοίκων  της περιοχής.

Η τελευταία φορά που απασχόλησε το ΕΛΑΜ την επικαιρότητα ήταν οταν πιστεψαν την χιουμοριστική ιστοσελίδα με ψευτικές ειδήσεις , τα Ξεροτήανα Πάφου σε άρθρο τους που έγραφε οτι ξεκίνησε η εφαρμογή του 5G στην Κύπρο εν μέσω Πανδημίας.

Πριν από δύο χρόνια, βουλευτής του αδελφού ναζιστικού κομματος της υπόδικης Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το ΕΛΑΜ, μας «ενημέρωσε» ότι εξαφάνισαν απο τα σχολεία τα τετράδια «Δεν Ξεχνώ» και μάλιστα είχαν μιλήσει γιαυτό το θέμα στη βουλή απο την οποία ζητούσαν να το επαναφέρει (όσοι δεν το θυμάστε πατήστε εδώ).

Διαβάστε επίσης: Ομάδες ακροδεξιών στήνουν πλεκτάνη κατά προσφύγων στη Χλώρακα

Α. Φακοντής για Χλώρακα: Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση

Το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή Πάφου Ανδρέα Φακοντή καλεί το κοινό να μην συμμετέχει σε πορείες και ομάδες ενάντια σε αλλοδαπούς τονίζοντας παράλληλα ότι εκεί και όπου υπάρχουν θέματα παραβατικότητας πρέπει να καταγγέλλονται στις αρχές.

Κάποιοι ενθαρρύνουν ή προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη νεαρών για να αντισταθούν στην αυξημένη παραβατικότητα που υπάρχει από αλλοδαπούς στην περιοχή Χλώρακας δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κ. Φακοντής και τόνισε ότι η αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας από όπου και αν προέρχονται είναι θέμα του συντεταγμένου κράτους και της αστυνομίας και είναι επικίνδυνο κάποιοι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται για σύσταση ομάδων που συγκροτήθηκαν κατά των Σύρων προσφύγων στη χλώρακα, ο κ. Φακοντής υπέδειξε ότι πολύς  κόσμος φοβάται να αντιδράσει και να εκφέρει αντίθετη άποψη.

Το ΑΚΕΛ είπε, έχει καλέσει την πολιτεία και την αστυνομία να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παραβατικότητας όποθεν κι αν προέρχονται.

Δείτε επίσης:

ΕΛΑΜ: Οι εθνικιστές που δεν κάνουν στρατό

«Ξανακατάπιαν» αμάσητα τα Ξεροτήανα Πάφου και καταγγελίες περί 5G οι του ΕΛΑΜ

Ούτε στρατό, ούτε και μάθημα αριθμητικής φαίνεται να έκαναν οι ελαμιτες

 

Πηγή: Διάλογος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.