Δύο ακτιβίστριες της Committee Against Bird Slaughter, όπως αναφέρει η οργάνωση σε δελτίο Τύπου, τραυματίστηκαν όταν ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με λαθροθήρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση, μία από τις ομάδες ακτιβιστών βρισκόταν στην περιοχή γύρω από το χωριό Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας την Πέμπτη, παρακολουθώντας γνωστά σημεία παγίδευσης πουλιών, όπου εντόπισαν ξόβεργα καθώς και ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών.

Περαιτέρω η οργάνωση αναφέρει ότι ενώ τα μέλη της περίμεναν τους θηροφύλακες της Υπηρεσίας Θήρας, εμφανίστηκε μια γυναίκα η οποία άρχισε να αφαιρεί και να σκοτώνει τα πουλιά που πιάστηκαν στα ξόβεργα. Συνειδητοποιώντας ότι την παρακολουθούσαν δύο γυναίκες μέλη της οργάνωσης, η λαθροθήρας ξεκίνησε μια βάναυση επίθεση για να πάρει το τηλέφωνο των ακτιβιστών.

Οι δύο ακτιβίστριες τραυματίστηκαν ελαφρά, συμπεριλαμβανομένων μερικών δαγκωματιών και κοψιμάτων στο κεφάλι και το χέρι. Η λαθροθήρας στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει πεζή, αλλά συνελήφθη όταν κατέφτασαν οι θηροφύλακες. Κατασχέθηκαν συνολικά 70 ξόβεργα και αρκετά πουλιά απελευθερώθηκαν από αυτά, ενώ στη λαθροθήρα εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €400.