Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Τον Αύγουστο ξεκινά το δρομολόγιο Λάρνακα – Πειραιάς

Τον ερχόμενο Αύγουστο ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Λάρνακας με το λιμάνι του Πειραιά.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού Λάρνακας Kition Ocean Port ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του δρομολογίου με το οποίο η Λάρνακα εξασφαλίζει σημαντικό μερίδιο της σύνδεσης αφού από την πόλη θα εκτελεστούν φέτος τα δρομολόγια του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη, όταν η τουριστική σεζόν θα είναι στην κορύφωσή της.

2 2

Τη διάσκεψη χαιρέτισαν ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σταύρος Σταύρου, ο διευθυντής της Κίτιον Πάνος Αλεξάδρου, ο Ηλίας Σουλής εκ μέρους της εταιρείας Scandro Holdings που θα διεκπεραιώνει το δρομολόγιο και εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας ο κ. Βίκτωρ Μαντοβάνης.

1 1

Ακριβείς λεπτομέρειες για το θαλάσσιο ταξίδι Λάρνακα – Πειραιάς θα δοθούν προσεχώς, ωστόσο, τονίστηκε ότι τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν 8 δρομολόγια από το λιμάνι Λάρνακας σε εβδομαδιαία βάση. Τα κόμιστρα θα είναι τα ίδια που ίσχυαν πέρυσι στη Λεμεσό και το ταξίδι θα διαρκεί 32 ώρες.

3

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λάρνακας, στο χαιρετισμό του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις για να ναυαγήσει η προσπάθεια να πάρει μερίδιο η Λάρνακα και να παραμείνει ολόκληρο το δρομολόγιο στη Λεμεσό οι οποίες όμως, αντιμετωπίστηκαν. “Η Λάρνακα ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει και δεν είναι φτωχός συγγενής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να νομίζει ότι η Λάρνακα θα είναι εύκολη λεία” προειδοποίησε ο δήμαρχος εκφράζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τον Πειραιά.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.