Λυσάνδρου: «Άκυρη η διαδικασία»Αρκετός ντόρος γίνεται για το μέλλον του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, με τα 15 από τα 16 σωματεία να προχώρησαν σε εισήγηση προς την ΚΟΠ για να διακοπεί η αγωνιστική περίοδος. Η μοναδική ομάδα η οποία δεν είναι σύμφωνη με αυτή την άποψη, είναι αυτή του Άρη Λεμεσού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρος της ομάδας, Λύσανδρο Λυσάνδρου, μας ανέφερε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άκυρη. Διερωτήθηκε γιατί κάποιοι σκέφτονται αποσπαστικά τη διακοπή της αγωνιστικής περιόδου στην Κύπρο. «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αφορά όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Δεν μπορεί για παράδειγμα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα στο πρώτο γκρουπ της Α’ κατηγορίας και να μην υπάρχει αγωνιστική δράση στις υπόλοιπες κατηγορίες ή ακόμα και στο δεύτερο γκρουπ της μεγάλης κατηγορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. 


Ο κ. Λυσάνδρου ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή του, ότι μοναδική έγνοια όλων μας πρέπει να είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και σύστησε σε όλους να επιδείξουν υπομονή για τα μέτρα που θα αποφασιστούν στο ποδόσφαιρο. Η διοίκηση του Άρη Λεμεσού αναμένει τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ανώτατο επίπεδο από FIFA και UEFA, οι οποίες έχουν ως πρώτο μέλημα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα εντός αγωνιστικού χώρου. Όπως τόνισε ξεκάθαρα: «Η δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο δεν αποτελεί εξαίρεση από το τι θα αποφασιστεί. Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να κατατεθεί ακόμα και αν συμφωνήσουμε και τα 16 σωματεία της Β’ κατηγορίας».

Σχολιάζοντας το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών υπογράμμισε: «Ποιός είπε στα σωματεία της Β’ κατηγορίας ότι δεν θα πληρώσουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών τους σε περίπτωση διακοπής; Το αναφέρω γιατί λέγεται κάτι τέτοιο από διάφορες μεριές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ως Άρης θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα τον ανθρώπινο παράγοντα και αυτό κάνουμε και τώρα. Γιατί εμείς που είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τους ποδοσφαιριστές μας να πληρώσουμε το σπασμένο μάρμαρο»;

Ξεκαθάρισε πως στον Άρη δεν υπάρχει απλά η πεποίθηση ότι η ομάδα θα ανέβει στην Α’ κατηγορία, αλλά αυτό που εκφράζεται από όλους, είναι πως η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να συνεχιστεί η αγωνιστική περίοδος χωρίς κόσμο μπορεί και όχι. Στον Άρη περιμένουν τι αποφάσεις έχοντας ως επιθυμία να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο. «Εγώ που μιλώ καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, μου λένε όλοι ότι θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να κριθούν όλα στο γήπεδο», κατέληξε ο πρόεδρος της «Ελαφράς Ταξιαρχείας».

Χρίστος Αποστολίδης