«Άκυρο» για το θάνατο 8χρονης από γρίπη – Λάθος στην ημερομηνία γέννησης, λέει η Κολιού

Δεν περιλαμβάνεται οκτάχρονο κοριτσάκι, στους δεκατέσσερις νεκρούς από γρίπη κατά την χειμερινή περίοδο, ανέφερε η Δρ Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι έγινε λάθος στην ημερομηνία γέννησης που δηλώθηκε για το εν λόγω άτομο.

Η κ. Κολιού διευκρίνισε ωστόσο ότι ανάμεσα στους 14 νεκρούς περιλαμβάνονται και νεαρά άτομα, ενώ όπως είπε, οι θάνατοι από γρίπη είναι αυξημένοι.

 

Η Μαρία Κολιού ανέφερε ότι, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, ο αριθμός θανάτων από γρίπη είναι αυξημένος. Απέδωσε το γεγονός στα μειωμένα περιστατικά τα τελευταία δύο χρόνια – εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων – με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανοσία του πληθυσμού.

 

Υπενθυμίζεται οτι μολις χθες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τα οποία εξασφάλισε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά τα νοσηλευμένα περιστατικά από Γρίπη ανέρχονται στα 440, εκ των οποίων τα 274 αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, σχετικά με την επιτήρηση της δραστηριότητας της Γρίπης Κύπρο, αφορούν στην περίοδο 26 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 6 Μαρτίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του 50% των περιστατικών Γρίπης αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εξάλλου, η ενδιάμεση ηλικία σε σχέση με τα περιστατικά Γρίπης που έχουν νοσηλευτεί την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου (τα τελευταία στοιχεία) αφορά στα 8 έτη.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy