Ακύρωση παραχώρησης «υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα του νέου «προεδρικού» στα κατεχόμενα ζητούν τ/κ οργανώσεις

yeniduzen

Την ακύρωση της παραχώρησης «κατ’ εξαίρεση υπηκοότητας» στον αρχιτέκτονα που θα κατασκευάσει το νέο «προεδρικό μέγαρο» στα κατεχόμενα, ζητούν από το «υπουργικό συμβούλιο» οι τρεις οργανώσεις δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών και αρχιτεκτόνων. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη,

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε κοινή ανακοίνωσή τους ο τ/κ δικηγορικός σύλλογος, ο τ/κ ιατρικός σύλλογος και τα επιμελητήρια τ/κ μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων – που πρόσφατα ανακοίνωσαν κοινές δράσεις και συμπράξεις – επικρίνουν την παράβλεψη των ντόπιων αρχιτεκτόνων και την έλευση από το εξωτερικό για την κατασκευή του νέου μεγάρου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» σχετίζεται με την κατασκευή του «προεδρικού μεγάρου», η αναγκαιότητα ή η προτεραιότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από την κοινωνία. Οι τρεις οργανώσεις προσθέτουν ότι το «υπουργικό», που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την εκτελεστική εξουσία του ψευδοκράτους, αγνοεί και απαξιώνει τους ντόπιους επαγγελματίες, τις οργανώσεις και τους φορείς.

Αυτή η προσέγγιση προς τους αρχιτέκτονες σήμερα, αύριο μπορεί να φτάσει στο σημείο να αποτελεί απειλή για όλους τους επαγγελματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση με τις οργανώσει να θεωρούν ότι το «υπουργικό» έκανε κατάχρηση της εξουσίας που του έχει παραχωρηθεί για τις κατ’ εξαίρεση «υπηκοότητες».

Θεωρούν δε ότι δεν ενήργησε με στόχο το κοινό όφελος  και πως τέτοιες διαδικασίες είναι αντίθετες προς τον «νόμο».

Θα συνεχίσουν, καταλήγουν, να παρακολουθούν αυτές τις διαδικασίες και να παρεμβαίνουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.