Ακύρωση της απεργίας ζητά ο ΠΑΣΙΚΑ, καλεί εργαζόμενους ΑΗΚ και πολιτεία να επιλύσουν τις διαφορές τους

Ακύρωση της προγραμματισμένης απεργίας στην ΑΗΚ, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), ο οποίος καλεί τους εργαζόμενους στον ημικρατικό οργανισμό και την πολιτεία, να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους.

«Η εξαγγελία των συντεχνιών των εργαζομένων στην ΑΗΚ για απεργίες σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τις επιχειρήσεις μόνο ως απαράδεκτη και άκαιρη μπορεί να χαρακτηριστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε σεβόμαστε το δικαίωμα της απεργίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Ένα δικαίωμα όμως, προστίθεται, «που η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής στερείται», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις που προσμένουν, που επενδύουν και κτίζουν την πολιτική των επιχειρήσεων τους ώστε την εορταστική αυτή περίοδο να είναι σε θέση να καλύψουν τις όποιες απώλειες και ζημιές είχαν κατα τη διάρκεια του έτους».

«Είναι για μας αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να διαχειριστεί αυτή τη διαφορά που προκύπτει μεταξυ της Αρχής και των εργαζομένων και να αφήνονται και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπροστά σε απρόβλεπτες ζημιές, στερούμενοι ταυτόχρονα ένα προιόν και υπηρεσία πρώτιστης ανάγκης τα οποία και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρυσοπληρώνουν», αναφέρεται.

Ο ΠΑΣΙΚΑ καλεί «τόσο τις συντεχνίες, τους εργαζόμενους αλλά και την πολιτεία να σταθούν στο ύψος των περίστασεων, να ακυρώσουν την προγραμματισμένη απεργία, να συζητήσουν και να επιλύσουν τις όποιες διαφορές».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.