Ακυρώθηκε η άδεια εργολάβου σε μέτοχο της εταιρείας που κατασκευάζει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να χορηγήσει άδεια εργολάβου στον Εμρουλλάχ Τουρανλί, τον κύριο μέτοχο της εταιρείας T&T, που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η αγωγή που κατέθεσε ο σύνδεσμος τ/κ εργολάβων οικοδομών στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο το 2016 ολοκληρώθηκε χτες μετά από 7 χρόνια.

Σχολιάζοντας την απόφαση στη Γενί Ντουζέν ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί ανέφερε ότι αύριο θα εξετάσουν το θέμα στο γραφείο του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ. «Θα αξιολογήσουμε με τους δικηγόρους τι προκύπτει από αυτή την ακύρωση. Με τη δικαστική απόφαση που ελήφθη, όλες οι δραστηριότητες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Τύμπου πρέπει να σταματήσουν».

Λέγοντας ότι το αεροδρόμιο έχει ολοκληρωθεί και εντός ημερών αναμένεται η λειτουργία του, είπε ότι δεν είναι αποδεκτή αυτή η απόφαση και ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια ενδιάμεση φόρμουλα.

Ο Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ, πρόεδρος του συνδέσμου τ/κ εργολάβων οικοδομών σημείωσε ότι η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» ακυρώθηκε και ως εκ τούτου δεν είναι «νόμιμο» για τον Τουρανλί να ενεργεί ως εργολάβος αυτή τη στιγμή.

«Έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα, θα ζητήσω τον απολογισμό του εγκλήματος. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι», δήλωσε ο κ. Γκιουρτζαφέρ και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία τόσο στην «αστυνομία» όσο και στο «δήμο» αφού λάβει την αιτιολογημένη «δικαστική απόφαση».

Ο κ. Γκιουρτζαφέρ έδωσε επίσης πληροφορίες για τη διαδικασία και ανέφερε τα εξής: «Όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο, οι προδιαγραφές όριζαν ότι η εταιρεία που θα διεκδικούσε τον διαγωνισμό ή ένας από τους συνεργάτες της έπρεπε να έχει κατασκευάσει αεροδρόμιο στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, έπρεπε να έχουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης αεροδρομίου. Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο δεν έλαβε τέτοια απόφαση. Παρ’ όλο που η Terminal Yapı (Τ&Τ) δεν είχε πιστοποιητικό κατασκευής αεροδρομίου, ο Τουρανλί έλαβε άδεια εργολάβου με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό ήταν παράνομο και επιβεβαιώθηκε με δικαστική απόφαση», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy