Δεν ακυρώθηκε, αναστάλθηκε το Imagine, ανέφερε ο «υπουργός παιδείας» στα κατεχόμενα

Την ακύρωση του δικοινοτικού προγράμματος «Imagine» εκ μέρους του καθεστώτος επέκρινε χθες στη «βουλή», η «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φαζιλέτ Όζντενεφε, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια ενέργεια που αποκόπτει τους νέους από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η κ. Όζντενεφε επέκρινε τον αρμόδιο «υπουργό», καλώντας τον να απαντήσει γιατί θεωρείται από τους ίδιους αντίθετο προς την «εκπαιδευτική τους πολιτική» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προωθεί την κουλτούρα της ειρήνης, παρέχει γνώσεις ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις και θεωρείται πολύ σημαντικό για τις σχέσεις των δυο κοινοτήτων και για την «δημογραφική δομή» του ψευδοκράτους.

Κάλεσε δε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ να εξηγήσει γιατί είναι ενοχλημένος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Για να μπορέσουν οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μια την άλλη, χρειάζεται να απομακρυνθούν από προκαταλήψεις», δήλωσε η κ. Όζντενεφε.

Απαντώντας ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου είπε ότι το θέμα που αφορά το πρόγραμμα «Imagine» εμπίπτει στις δικές του «αρμοδιότητες», προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα έτρεχε και την περσινή περίοδο, κατά την οποία τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερσίν Τατάρ ασκούσαν τα «καθήκοντά τους».

Υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω ενός οργανισμού, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι δεν έχουν ακυρώσει το πρόγραμμα αλλά το έχουν αναστείλει και θα μπορούσε να ξαναρχίσει αν γίνουν τα αναγκαία βήματα.

Ισχυριζόμενος ότι οι ίδιοι, δείχνοντας εμπιστοσύνη, έχουν κάνει τα βήματα που έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα με τους Ελληνοκύπριους, ο κ. Τσαβούσογλου έδωσε ως παράδειγμα το άνοιγμα σχολείου στο Ριζοκάρπασο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν δόθηκε άδεια για να σταλούν βιβλία και να παρέχεται εκπαίδευση σε Τουρκοκύπριους μαθητές σε σχολεία της Λεμεσού.

Υποστηρίζοντας επίσης ότι οι ίδιοι έχουν αφαιρέσει συγκεκριμένα κεφάλαια από τα βιβλία της ιστορίας τους, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν προέβησαν στα απαιτούμενα βήματα όσον αφορά στα βιβλία της ιστορίας.

Ο «υπουργός παιδείας» υποστήριξε ότι τα βήματα που έκανε η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είχαν την ανάλογη ανταπόκριση από την ελληνοκυπριακή, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να βρίσκονται στην σημερινή κατάσταση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.