∆εν θα υποστηρίξω εδώ πως οι Βρετανοί είναι οι καλύτεροι φίλοι της Κύπρου. ∆εν ήταν, δεν είναι. Ούτε οι Αµερικανοί βέβαια είναι, αλλά οι εκπρόσωποι της «ρεαλιστικής σχολής» που µας κυβερνάνε, µας τα έχουν πρήξει ότι είµαστε φιλαράκια τώρα.

Είναι επίσης και η µεγάλη ευρωπαϊκή µας οικογένεια, της οποίας ηγείται η µαµά Γερµανία. Έλα όµως που η ρεαλιστική σχολή έπαιξε όλα τα χαρτιά της στη µη ρεαλιστική επιλογή τού ότι µπορούµε να αφήνουµε πίσω το Κυπριακό φτάνει να φανούµε χρήσιµοι στα φιλαράκια µας… Τώρα, τι σόι «χέρι» είναι αυτό που νόµιζαν πως κρατάνε που θα έκανε όλους να σταθούν µέχρι θανάτου στο πλευρό µας, δεν ξέρω! Νοµίζουν πως µπορούν να προχωρήσουν σε αυτά τα παιχνίδια χωρίς να καλύψουν τα νώτα τους; Που πας εκτεθειµένος για τους χειρισµούς σου στο Κυπριακό να κάνεις τον µάγκα των διεθνών συσχετισµών; Αλλά ας µην µας πιστέψουν εµάς.

Ας δούνε τι είπαν οι κακοί Βρετανοί, ο φίλος ΓΓ του ΟΗΕ, οι κολλητοί στις ΗΠΑ και η νεοφιλελεύθερη µαµά Γερµανία! Μήπως τελικά είναι περισσότερο αλαφροΐσκιωτοι παρά ρεαλιστές;

Παλµ