Αλαλούμ για Γυμνάσια από το ΥΠΠ : Στο «σκοτάδι» μαθητές και γονείς – Eτοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις

Αλαλούμ για άνοιγμα σχολείων: Πινκ-Πονκ ευθυνών και δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών

Η Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα δεν εξέφρασε οποιαδήποτε άποψη για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων της Λεμεσού, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της Ομάδας είναι καθαρά συμβουλευτικός.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι το θέμα της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία τη Δευτέρα είναι θέμα διαβουλεύσεων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και εξέφρασε την εκτίμηση πως ότι και αν αποφασιστεί θα κινείται στη βάση της υπάρχουσας επιδημιολογικής εικόνας.

Επεσήμανε ότι τα πλείστα κρούσματα στην κοινότητα προέρχονται από το αγγλικό στέλεχος που μεταδίδεται στα παιδιά.

Οι Γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης θλίβονται αφάνταστα για το ότι αναγκάζονται να κατέβουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το άνοιγμα των Γυμνασίων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας , Χαράλαμπος Διονυσίου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, ο κ Διονυσίου επεσήμανε ότι ουδείς επικοινώνησε με την Συνομοσπονδία για να την ενημερώσει τι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι οι γονείς είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα αφού από την περασμένη Παρασκευή έδωσαν αρκετό χρόνο για τη λήψη αποφάσεων.

Η Συνομοσπονδία ανέμενε, όπως είπε, την έκτακτη συνεδρία της επιδημιολογικής ομάδας για εξέταση του θέματος στη βάση των όσων ανέφερε δημόσια ο Υπουργός Υγείας.

Η Συνομοσπονδία αποφάσισε όπως είπε, να διοργανώσει πορεία διαμαρτυρίας στο προεδρικό και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy