Αλαλούμ και πάλι στην ΕΔΕΚ – Δεν αναγνωρίζει την ηγεσία ο βουλευτής Η. Μυριάνθους


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Εν μέσω έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης ολοκληρώθηκε το βράδυ η εκλογή της ηγεσίας της ΕΔΕΚ.
Στη θέση της αντιπροέδρου επανεξελέγη η Μαρία Βασιλειάδου, επικρατούσα του Μαρίνου Θεοδώρου.

Πρώτος αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Σιήκκης, και δεύτερη αντιπρόεδρος η Έλενα Περικλέους.

Τις δύο θέσεις των αντιπροέδρων διεκδίκησαν 7 υποψήφιοι.

Μετά τις αντιδράσεις του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε στον Άστρα ότι η ΕΔΕΚ είναι θύμα αρπαγής και απαγωγής, έχει γελοιοποιηθεί και οδηγείται σε μια μη αναστρέψιμη πορεία, και ο βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους δήλωσε στην τηλεόραση του Άλφα ότι θεωρεί πως η ΕΔΕΚ είναι ακέφαλη και προσωπικά δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε ηγεσία αυτού του κόμματος που εκλέγεται με τις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος και εξέφρασε μομφή στα συλλογικά όργανα που εκλέγηκαν αλλά και στο πρόσωπο του ιδίου του Προέδρου ο οποίος εκλέχθηκε προχθές.

Ο κ. Μυριάνθους είπε επίσης ότι θα γίνει παρέμβαση και στον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων, ώστε να ενεργήσει με τον τρόπο που η νομοθεσία επιβάλλει.

Αποφάσισε σε 16 ώρες να συγκαλέσει συνέδριο

Το τι θα γίνει με την ΕΔΕΚ είναι στο χέρι του Μαρίνου Σιζόπουλου και ποτέ δεν είναι αργά για να φέρει την ομαλότητας στο κόμμα, δήλωσε στον Άστρα ο τέως γραμματέας της ΕΔΕΚ Μιχάλης Τερέπεης.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, η ηγεσία της ΕΔΕΚ δεν σεβάστηκε τα μέλη της και αποφάσισε μέσα σε 16 ώρες να συγκαλέσει εκλογικό συνέδριο, κάτι, όπως είπε, που δεν γίνεται ούτε στα πιο αυταρχικά καθεστώτα.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, πρόσθεσε, θα μπορούσε να καλέσει όλα τα μέλη να συζητήσουν και να αποφασίσουν συλλογικά πότε θα γινόταν το συνέδριο.

Ο κ. Τερέπεης τόνισε ότι το συνέδριο ήταν παράτυπο, ενάντια στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και με παραποιημένο μητρώο, για το οποίο υπάρχει διάταγμα του δικαστηρίου Λευκωσίας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, είπε, δεν αναγνωρίζει όλα όσα έγιναν από την περασμένη Τετάρτη μέχρι χθες. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος ότι μόνος του συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή, αφού κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει από τον γραμματέα. Κι αυτό έγινε, σημείωσε, για να ξεγελάσει και τη δικαιοσύνη αλλά και για να φέρει το κόμμα προ τετελεσμένου.

Χαρακτηρίζοντας ως έκνομο, τον κ. Σιζόπουλο, ο τέως γραμματέας της ΕΔΕΚ είπε ότι θα μελετήσει με τους δικηγόρους του όλα τα ενδεχόμενα και θα αποφασίσει τι θα κάνει, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει παρακοή δικαστικού διατάγματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.