Αλαλούμ με θάνατο γυναίκας – Δεν δίνουν τη σορό για την κηδεία, καταγγελία συγγενών

Σε μια ανάρτηση που προκαλεί ερωτηματικά αλλά και οργή προχώρησαν συγγενείς γυναίκας η οποία απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα.

Καταγγέλλουν αλαλούμ των υπηρεσιών του κράτους οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να μην  δίνεται η σορό της θανούσας για κηδεία. Συγκεκριμένα, το νεκροτομείο αρνήθηκε να παραδώσει τη σορό επικαλούμενο ότι δεν έγινε νεκροψία και δεν υπάρχει το έντυπο που να αναφέρονται τα αίτια θανάτου της. Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα, έγινε τεστ μετά θάνατον το οποίο βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, βάση των πρωτοκόλλων του Παγκσόμιου Οργανισμού Υγείας, δεν γινεται νεκροψία σε άτομο το οποιο βρισκεται θετικό στον κορωνοϊό.

Οι συγγενείς σε μια προσπάθεια να λυθεί όλο αυτό το αλαλούμ προχώρησαν στην πιο κάτω ανάρτηση:

Θα ήθελα να την κοιτάξετε στα μάτια και όλοι εσείς να σκεφτείτε τη δική σας μάνα. Όταν αναφέρομαι σε όλους εσάς , εννοώ εσάς που αποτελείτε το σύστημα γιατί κράτος δεν έχουμε σίγουρα που να μιλήσουμε και για κράτος δικαίου.

Η αγαπημένη μας μητέρα απεβίωσε αιφνίδια την Τετάρτη 27/1/2021 στο σπίτι της από άγνωστα αίτια. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Και από τότε ξεκίνησε ένα μαρτύριο όπου θα σας το αναλύσω πιο κάτω και οι υπεύθυνοι να μας δώσουν εξηγήσεις. Η μητέρα μας Μαρία Θεοφάνους στις 3 Δεκεμβρίου διαγνώστηκε θετική στον Covid 19. Παρέμεινε για 14 μέρες μόνη της στο σπίτι για την περίοδο της καραντίνας και με άδεια της προσωπικού της ιατρού όπως καθορίζουν τα πρωτόκολλα επέστρεψε στη δουλειά της και την κανονικότητα της βάση των περιορισμών που έκδιδε η κυβέρνηση μέχρι την ημέρα του θανάτου της χωρίς κανένα θέμα υγείας. Επιπλέον έκανε και τρεις φορές rabit test αντιγόνου όπου την έδειχνε αρνητική. Όταν απεβίωσε της έγινε μοριακός έλεγχος PCR στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μας ανέφεραν πως είναι θετική στον Κορωνοιό. Και εμείς εξηγήσαμε τους λόγους όπως πιο πάνω.

Τότε ζητήσαμε σαν οικογένεια να γίνει νεκροψία στη σωρό της για να γνωρίζουμε τα αίτια του θανάτου της. Η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν αρνητική καθώς μας εξήγησαν δεν μπορούν να κάνουν νεκροψία γιατί είναι θετική στον covid 19. Μιλήσαμε με διάφορους γιατρούς και μας εξήγησαν πως είναι θετική και θα παραμένει θετική για ένα χρονικό διάστημα λόγω των αντισωμάτων που απέκτησε αλλά δεν είναι μεταδοτική λόγω του πάρα πολύ χαμηλού φορτίου του ιού.

Έπειτα ζητήσαμε μέσω δικηγόρου με επιστολή στον Γενικό εισαγγελέα και στον Υπουργό Υγείας να μας επιτρέψουν να γίνει νεκροψία από ιδιώτη ιατροδικαστή και μας παρέπεμψαν και οι δύο με απαντητική επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα και με απαντητικό email από τον Υπουργό Υγείας να αποταθούμε μέσω αστυνομίας με αίτημα μας στον θανατικό ανακριτή (Δικαστήριο) για να εκδοθεί διάταγμα νεκροψίας.

Βλέποντας πως θα περνούσαν οι μέρες και αποφασίζοντας συλλογικά σαν οικογένεια να προχωρήσουμε με την ταφή της αφού δεν θέλουμε άλλο να ταλαιπωρήσουμε το άψυχο σώμα της. Έτσι ενώ δεχθήκαμε τηλεφώνημα από την αστυνομία ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με την κηδεία οργανώσαμε τα πάντα για την εξόδιο ακολουθία και αποταθήκαμε σε γραφείο τελετών όπου το εξουσιοδοτήσαμε να παραλάβει τη σωρό της.

Όταν από το γραφείο τελετών έφτασαν στο νεκροτομείο και ζήτησαν τη σωρό από τον νεκροτόμο αρνήθηκε να την παραδώσει επικαλούμενος ότι δεν έγινε νεκροψία και δεν υπάρχει το έντυπο που να αναφέρονται τα αίτια θανάτου της.

Παρακαλώ όπως κάποιος μας βοηθήσει. Παρακαλώ έστω και την υστάτη κάποιος να αναλάβει την ευθύνη. Παρακαλώ όπως κατανοήσουν τον πόνο μας. Είναι πολλά τα ερωτήματα που θέλουν απάντηση. Εμείς για το παρόν θέλουμε να κηδέψουμε την μάνα μας.
Δείτε την ακόμα μια φορά στα μάτια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.