Αλέξιος Σαββίδης: Θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο και μία ελεύθερη Κύπρο

Σε αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, ένα κράτος δικαίου, και μία ελεύθερη Κύπρο, κάλεσε τους πολίτες, ο Αλέξιος Σαββίδης την Πέμπτη, κατά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές.

Παρουσιάζοντας τους κύριους πυλώνες του προγράμματος του, ο κ. Σαββίδης, για το κυπριακό πρόβλημα, είπε ότι είναι εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και υπέρ ενός ενιαίου κράτους, χωρίς στρατό. Σημείωσε ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής, κατοχής «και εθνοκάθαρσης του Κυπριακού ελληνισμού». «Κάθε πολίτης και μία ψήφος», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην οικονομία, ο κ. Σαββίδης είπε ότι θέση τους είναι ο κατώτατος μισθός να είναι €1,300 καθαρά για όλους τους πολίτες που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση, €1,000 η κατώτατη σύνταξη, επιστροφή όλων των προστίμων που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της «υγειονομικής χούντας» του κορωνοϊού, όπως είπε, αλλά και διακοπή κάθε δικαστικής διαδικασίας.

Για το μεταναστευτικό, είπε, «κανένας αιτητής ασύλου, από τη στιγμή που υπάρχουν Κύπριοι συμπολίτες μας που πεινούν», υπάρχουν άστεγοι ενώ ένας στους πέντε είναι κάτω από το όρο της φτώχειας, όπως ανέφερε.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε τον κόσμο, «τους συμπολίτες μας που εκποιούνται καθημερινά οι περιουσίες τους», «να αγωνιστούμε, για να πατάξουμε τη διαφθορά το σάπιο κατεστημένο». Είπε ακόμα ότι θα σταματήσουν τις εκποιήσεις, και θα αποπέμψουν τα επενδυτικά ταμεία (funds) από την Κύπρο.

Ο κ. Σαββίδης είπε ακόμη ότι είναι εναντίον της κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων, ενώ στηρίζουν τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, και ότι θα εγκύψουν στα προβλήματα του Κύπριου πολίτη. «Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, για ένα Κράτος δικαίου, για μια ελεύθερη Κύπρο, όπως μας αξίζει και μας αρμόζει», είπε.

Εξερχόμενος της αίθουσας, και ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχουν προϋπολογίσει το κόστος των εξαγγελιών του, όπως ο κατώτατος μισθός και η επιστροφή των προστίμων. Για το πως σκοπεύει να προωθήσει το ενιαίο Κράτος, όσον αφορά στο Κυπριακό, είπε, «καμία συνομιλία, και καμία συζήτηση» αν δεν αποχωρήσουν οι 45.000 του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy