Αλεξίσφαιρο τείχος γύρω από τον Πύργο του Άιφελ

Το πιο διάσημο μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύντομα θα αλλάξει όψη.

Απέναντι στην τρομοκρατική απειλή που στοχεύει και τον Πύργο του Άιφελ, οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν να υψώσουν ένα αλεξίσφαιρο τείχος ασφαλείας.

Ηδη στην περίμετρο του μνημείου υπάρχει ένας προσωρινός σιδερένιος φράχτης που για αισθητικούς λόγους θα γίνει γυάλινος και μόνιμος.

«Το αλεξίσφαιρο τείχος θα περιλαμβάνει και τους κήπους του Πύργου του Άιφελ», εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού, ο Μπερνάρ Γκονιγιέρ, πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκει το διάσημο μνημείο.

Το γυάλινο τείχος προστασίας, ύψους 2,5 μέτρων αναμένεται να κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουν τον φόβο ότι ο Πύργος του Αιφελ, θα μετατραπεί σε φρούριο.

Αλλαγές θα γίνουν και στην κυκλοφορία γύρω από το μνημείο ενώ οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα εκδοτήρια εισιτηρίων από τους κήπους.

Με την αναδιοργάνωση θα είναι δύσκολο για τους επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας που δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το μνημείο να βγάλουν φωτογραφίες γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί για όποιον πλησιάζει.

Μαρία Δεναξά

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.