«Αλισβερίσια» εξουσίας μεταξύ ΔΗΚΟ, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη

Χρ. Παντελίδης: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρακαλούσε και ικέτευε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να τον στηρίξουν στις Προεδρικές

Αποκαλύψεις για παρακάλια από πλευράς Αβέρωφ Νεοφύτου για συνεργασία με το ΔΗΚΟ έκανε χθες το πρωί στον «Άστρα» ο βουλευτής του κόμματος Χρύσης Παντελίδης, ρίχνοντας το γάντι στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Σχολιάζοντας τα περί μυστικής συμφωνίας μεταξύ ΔΗΚΟ και Νίκου Χριστοδουλίδη -κάτι το οποίο, όπως είπε, δεν υπάρχει- είπε χαρακτηριστικά ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρακαλούσε έως και ικέτευε τα κόμματα, για τα οποία τώρα λέει ότι αποτελούν αχταρμά, να τον στηρίξουν στις προεδρικές εκλογές καλώντας τον «αν τολμά να το διαψεύσει». Αφού δεν πέτυχε αυτές τις υποστηρίξεις, πρόσθεσε, τώρα του φταίνε αυτοί τους οποίους παρακαλούσε για στήριξη. Πρόσθεσε ακόμη ότι όλα τα στελέχη του ΔΗΚΟ έχουν προσεγγιστεί από τον κ. Νεοφύτου αφότου εξήγγειλε την υποψηφιότητά του.

Από πλευράς ΔΗΣΥ η βουλευτής Σάββια Ορφανίδου διέψευσε τα όσα είπε ο Χρ. Παντελίδης. Μιλώντας επίσης στον «Άστρα», η κα Ορφανίδου ανέφερε ότι το κόμμα της τα τελευταία δέκα χρόνια δεν παρακάλεσε ούτε ικέτευσε τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε, καθώς, όπως είπε, έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα με διαχρονικές θέσεις του ΔΗΣΥ και με αυτές θα πορευτούν. Εάν κάποιοι θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε, είναι ευπρόσδεκτοι.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται η «Χαραυγή» αναφορικά με το έγγραφο μυστικής συμφωνίας μεταξύ ΔΗΚΟ και Ν. Χριστοδουλίδη, το έγγραφο υπάρχει και ήταν σε γνώση του Ν. Παπαδόπουλου και δύο έως τριών μελών της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαδόπουλος πληροφορήθηκε από το περασμένο Σάββατο ότι θα δημοσιευόταν το έγγραφο στον Πολίτη και φρόντισε να επικοινωνήσει με τα άλλα μέλη της ανώτατης ηγεσίας για να τους πληροφορήσει για την ύπαρξή του. Η χθεσινή συνάντηση της Γραμματείας δεν είχε στόχο τον τρόπο αντίδρασης στο δημοσίευμα, αλλά στην ενημέρωση και των άλλων μελών για την ύπαρξη του εγγράφου, για το οποίο δεν πρόκειται να παραδεχθούν ότι είναι υπαρκτό.

Για το θέμα αυτό η εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Αβ. Αβέρωφ, Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, κάλεσε τους συνεταίρους του κ. Χριστοδουλίδη να συνεννοηθούν μεταξύ τους, υποδεικνύοντας ότι τη Δευτέρα ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι τα 18 σημεία της μυστικής συμφωνίας που ετοίμασε η Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν υπάρχουν, ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος έχει δημόσια δηλώσει ότι συμφώνησαν σε όλα, χωρίς να αλλάξει ούτε τελεία. Διερωτήθηκε ποιος λέει ψέματα και πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Χριστοδουλίδης πιάνεται να λέει ψέματα.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.