Αλκοόλ και ανήλικοι: 1 στους 10 μέθυσαν ενώ 4 στους 10 καταναλώνουν υπέρμετρα αλκοόλ

1 στους 10 ανήλικους παρουσίασαν κατάσταση μέθης ενώ 4 στους 10 καταναλώνουν περιστασιακά αλλά υπέρμετρα αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του 2019.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα ο πρόεδρος της Αρχής Χρίστος Μηνά είπε ότι το δικό του σύνθημα είναι «μηδενική κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους».

Σε ότι αφορά το περιστατικό χρήσης αλκοόλης από μαθήτριες στο σχολικό χώρο, ανέφερε ότι δεν σόκαρε τον ίδιο καθώς αυτά τα περιστατικά υπάρχουν, ωστόσο τώρα δημοσιεύονται.

Μίλησε για τον ρόλο των γονέων, τονίζοντας ότι πρέπει να μιλάνε στα παιδιά τους από μικρή ηλικία. Ο κ. Μηνά επισήμανε επίσης ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν 5 προγράμματα παγκύπρια για την πρόληψη χρήσης ουσιών από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Την ίδια ώρα είπε ότι υπάρχουν κενά στην νομοθεσία, λέγοντας ότι η Αρχή απαιτεί την αλλαγή στο όριο ηλικίας από 17 σε 18 ετών στην πρόσβαση αλκοόλης.

Πλήρη διερεύνηση του περιστατικού σε σχολειο

Πλήρη διερεύνηση του περιστατικού χρήσης αλκοόλης από μαθήτριες σε σχολική μονάδα απαιτεί ο Σύνδεσμος Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Κώστα τόνισε ότι τα προβλήματα παραβατικότητας σε πολλά σχολεία είναι τεράστια, προσθέτοντας ότι σε συγκεκριμένες μονάδες μαθητές κάνουν χρήση και ναρκωτικών ουσιών.
Κατήγγειλε ότι κάποιες διευθύνσεις σχολείων κρύβουν περιστατικά κάτω από το χαλί.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας του 2019 που προνοεί την σύσταση επιτροπής από τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.