Άλλα δύο χρόνια στον Βέργα για το ΧΥΤΑ Πάφου

Ποινή φυλάκισης δύο ετών την οποία θα εκτίσει αφού εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για την υπόθεση ΣΑΠΑ, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από παραδοχή σε τέσσερις συνολικά κατηγορίες για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Σάββα Βέργα για το αδίκημα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, ένα έτος για το αδίκημα της απόσπασης <πό δημόσιο λειτουργό, ένα έτος για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας ενώ δεν επέβαλε ποινή για το αδίκημα της δωροληψίας και επίδειξης εύνοιας από δημόσιο λειτουργό.

Οι ποινές θα συντρέχουν ωστόσο η έκτιση τους θα αρχίσει μετά που ο Σάββας Βέργας θα εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου εξήγησε ότι λήφθηκαν υπόψη ως μετριαστικοί παράγοντες η αρχή της συνολικότητας, οι προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις του κατηγορούμενου, οι επιπτώσεις στον Σάββα Βέργα από την απόφαση του ΕΤΕΚ να του αφαιρέσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την άνιση μεταχείριση λόγω της μη δίωξης του Διευθυντή της εταιρείας HELECTOR Ιωάννη Κοκότση ο οποίος περιλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας και που σύμφωνα με τα παραδεχτά γεγονότα δωροδόκησε τον κατηγορούμενο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το Κακουργιοδικείο στην παραδοχή του κατηγορούμενου, την επιστροφή στο Δημόσιο υπό τη μορφή ακινήτων του ποσού που έλαβε ως μίζες, στοιχεία που καταδεικνύουν σύμφωνα με την απόφαση την έμπρακτη μεταμέλεια του Σάββα Βέργα.

Επίσης δόθηκε βαρύτητα στη συνεργασία που επέδειξε ο κατηγορούμενος με τις ανακριτικές αρχές αλλά και στην πρόθεση του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.