«Άλλα λόγια θκειε Παπά» απλήρωτοι εδώ και μήνες – Τρύπα η απουσία συλλογικών συμβάσεων

«Τρύπα» η απουσία συλλογικών συμβάσεων σε τηλεοπτικές σειρές

Η απουσία συλλογικών συμβάσεων σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στο ήδη επισφαλές επάγγελμα του ηθοποιού.

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις συντεχνίες και πιο συγκεκριμένα την ΠΕΟ καθώς έγιναν επαφές με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια θέτοντας το ζήτημα.

Όπως πληροφορούμαστε, σύντομα και πάλι η ΠΕΟ θα αρχίσει έναν κύκλο επαφών με τα τηλεοπτικά κανάλια επισημαίνοντας τις δυσκολίες με το να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, αλλά και στο να αναγκάζονται οι ηθοποιοί να καταβάλλουν από μόνοι τους κοινωνικές ασφαλίσεις.

Στο προσκήνιο αυτή τη φορά τέθηκαν οι μαζικές παραιτήσεις τεσσάρων ηθοποιών, ενός από τους τρεις σκηνοθέτες και ενός κινηματογραφιστή από την κωμική σειρά του ΣΙΓΜΑ «Άλλα λόγια θκειε Παπά».

Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Χριστόφορος Χριστοφόρου και Άννα Μονογιού είναι μεταξύ εκείνων που ζήτησαν να αποδεσμευτούν από μόνοι τους, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Η τελευταία πρόταση του καναλιού, που φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά ζητήματα, ήταν να δοθεί ο μισθός τους σε δόσεις, κάτι που αρνήθηκαν και προτίμησαν να αποχωρήσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αφού στην ουσία η σεζόν έχει χαθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.