Άλλα πέντε χρόνια Europe Direct στη Λάρνακα

Νέας γενεάς με δωρεάν πληροφόρηση για όλα τα ευρωπαϊκά θέματα

Η ανανέωση της λειτουργίας του γραφείου Europe Direct στη Λάρνακα για την πενταετία 2021 – 2025, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουνίου από το Δήμο Λάρνακας στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού.

Η παρουσίαση έγινε στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέα Κεττή και του αναπληρωτή επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Νικόλαου Ίσαρη, μεταξύ άλλων επισήμων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ίσαρης, τα Κέντρα Europe Direct νέας γενιάς έχουν από φέτος εκσυγχρονισμένο ρόλο. Μεταξύ άλλων, μπορούν να διοργανώσουν διαλόγους με τους πολίτες και να προωθήσουν τη συμμετοχή των πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών, να παρέχουν τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της ΕΕ στους πολίτες και στα τοπικά ΜΜΕ και να τους ενημερώνουν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στο μέλλον.


Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στα έργα για τα οποία εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο Δήμος Λάρνακας για να αναδείξει τη σημασία αυτών των θεσμών, ενώ η διευθύντρια του Europe Direct Larnaca, Μυρτώ Κατσούρη, τόνισε πως αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό που παρέχει δωρεάν πληροφόρηση στους πολίτες.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.