Άλλα συμφωνούν και άλλα κάνουν για τη λίστα ΠΕΠΠαρέμβαση Συλλούρη-Κουλία διευκολύνει τον ΔΚΤ να μην παρευρεθεί στην Επιτροπή

Τις επικρίσεις βουλευτών δέχθηκε κατά πρώτο λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας και κατά δεύτερο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, με αφορμή το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου, αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ). Το θέμα συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των μελών της Επιτροπής και του Προέδρου του Σώματος Δημήτρη Συλλούρη.

Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, στη διαβούλευση που έγινε μεταξύ των μελών της Επιτροπής «διεφάνη ότι δεν είχαν γνώση του περιεχομένου» και συμπλήρωσε πως «διαφορετικές ήταν οι αποφάσεις που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα και διαφορετικά το αποτέλεσμα που είδαμε να εκφράζεται στην επιστολή που εστάλη». Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ξεκαθάρισε πως είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του να στέλνει επιστολές χωρίς να παίρνει την έγκριση των μελών.

«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι με τον τρόπο που γράφτηκε η επιστολή προς τον κ. Ηροδότου από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, με την προσθήκη κάποιων παραγράφων από τον κ. Συλλούρη, δημιουργεί παρεξηγήσεις και συνειρμούς. Δημιουργείται εντύπωση ότι αποστέλλουμε το θέμα στις ελληνικές καλένδες, γιατί με την εισαγωγή κάποιων στοιχείων από την ουσία του θέματος δίδεται η ευκαιρία στον Διοικητή να απαντήσει δι’ αλληλογραφίας και να μην προσέλθει στην επιτροπή καταθέτοντας και τα στοιχεία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.