Αλλαγή µε Ανδρέα Μαυρογιάννη

Του
Βαλεντίνου Φακοντή*

 

Αλλαγή µε Ανδρέα Μαυρογιάννη

Οι εργαζόµενοι της Κύπρου αισθάνονται αγανάκτηση από την κατάσταση της χώρας µας. Τα 2/3 της κοινωνίας µας περνούν δύσκολες στιγµές. Η ακρίβεια εξουθενώνει τα φτωχά νοικοκυριά. Η ενεργειακή ακρίβεια πλήττει όλους και ιδιαίτερα τις ευάλωτες οµάδες του πληθυσµού. Οι εργαζόµενοι βλέπουν την απληστία και την αναλγησία των κυβερνώντων. Βλέπουν την κοροϊδία από τα αστεία «δεσµεύοµαι». Ακόµα, βλέπουν τη διαφθορά που ξεπέρασε όλα τα ρεκόρ. Η Κύπρος έγινε διεθνώς γνωστή για τις επιδόσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη στη διαφθορά.

Οι εργαζόµενοι ζητούν µια διαφορετική πορεία, ζητούν προοδευτική αλλαγή, όχι µόνο εναλλαγή προσώπων που θα µας αφήσουν στις πολιτικές του «µία από τα ίδια». Αυτό «εγγυούνται» οι υποψηφιότητες του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη: συνέχιση της πολιτικής Αναστασιάδη, για την οποία οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε ποσοστό πάνω από 70% στις δηµοσκοπήσεις.

Ο τόπος µας χρειάζεται µια κυβέρνηση µε επικεφαλής έναν προοδευτικό Πρόεδρο που να επανιδρύσουν και να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος, για να µπορεί το κράτος να στηρίζει αποτελεσµατικά, ολόχρονα και ολόπλευρα την κοινωνία µας και τους εργαζόµενους.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αντρέας Μαυρογιάννης µπορεί να φέρει την αλλαγή. Οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής του πολιτικής αφορούν όλους µας. Ένα µικρό δείγµα είναι τα πιο κάτω:

– Αποκατάσταση της ΑΤΑ και επέκτασή της ώστε να καλύπτει όλους τους εργαζόµενους.

– Κατάργηση του άδικου πέναλτι του 12% στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος.

– Μείωση των φορολογιών στο ρεύµα, τα καύσιµα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

– Ολοκληρωµένο πρόγραµµα κοινωνικής στέγης για τα µεσαία και χαµηλά εισοδηµατικά νοικοκυριά.

Το αίτηµα για αλλαγή δεν είναι αφηρηµένο, έχει πολύ συγκεκριµένα χαρακτηριστικά. ∆εν θέλουµε να συνεχίσουµε στην πορεία που χάραξαν οι κυβερνώντες για δέκα τώρα χρόνια.

Και µπορούµε να φέρουµε την αλλαγή. Να βάλουµε τέρµα στις πολιτικές της απερχόµενης κυβέρνησης που έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. ∆εν δεχόµαστε µαθήµατα οικονοµίας από αυτούς που εν µέσω κρίσης έφεραν την Κύπρο στον πάτο των ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση µε τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Που οδήγησαν ένα στους πέντε συµπολίτες µας στο όριο της φτώχειας. Που µας άφησαν ανοχύρωτους µπροστά στο κύµα της ακρίβειας.

Πραγµατική αλλαγή µπορεί να γίνει µόνο µε την ψήφο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήµερα ο τόπος µας για να πάει µπροστά: Καθαρός, έντιµος, ειλικρινής. Με σχέσεις στο εξωτερικό. Με εµπειρία και γνώσεις στο Κυπριακό. Μετριοπαθής, συναινετικός αλλά και αποφασιστικός. Με γνώση του κρατικού µηχανισµού και ικανότητα να κυβερνήσει. Μπορεί να αλλάξει τον προσανατολισµό της οικονοµίας του τόπου, ώστε να είναι σταθερή και να παράγει ευηµερία για τους πολλούς.

* Βουλευτής ΑΚΕΛ Πάφου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy