Αλλαγή σκυτάλης στο Τουρκικό ΥΠΕΞ – Ο Τσαβούσογλου παρέδωσε στον Φιντάν

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μεταξύ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Χακάν Φιντάν. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του κράτους και του έθνους μας», δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.

 

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Hurriyet, ο Φιντάν δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προωθεί το όραμα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής με βάση την κυριαρχία της βούλησης του τουρκικού έθνους. Ο Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προστάτευσε τα συμφέροντα της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο. «Παραδίδω τη σημαία του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έφερα για 8 χρόνια, 6 μήνες και 13 ημέρες, στον αδελφό μου Hakan Fidan», πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του. Η ατζέντα της κρίσιμης αυτής συνάντησης θα είναι η συζήτηση για την άρση του βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η παράδοση των F-16 στην Τουρκία.

Η ανάρτηση Τσαβούσογλου μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής

« Στις 29 Αυγούστου 2014 ανέλαβα τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας και σήμερα είχα την χαρά να παραδώσω τη θέση αυτή στον αδελφό και συνάδελφό μου Hakan Fidan.

Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στους Τούρκους διπλωμάτες και σε ολόκληρο τον οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, με τους οποίους συνεργαστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της τιμητικής θητείας και τους οποίους ζηλεύει ο κόσμος.

Ακόμη, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Πρόεδρο Ερντογάν για την ηγεσία του και την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα!»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy