Αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1η Ιανουαρίου

Την αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1η Ιανουαρίου 2019, για τους εργοδότες, μισθωτούς, αυτοτελώς εργαζόμενους και προαιρετικά ασφαλισμένους, ανακοίνωσαν σήμερα οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τα νέα ποσοστά εισφορών ισχύουν για τα έτη εισφορών 2019 μέχρι 2023, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες αναφέρουν ότι, από το συνολικό ποσοστό εισφοράς για τους μισθωτούς που ανέρχεται στο 21,5%, το 8,3% καταβάλλεται από τον μισθωτό, το 8,3% από τον εργοδότη και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους μισθωτούς που καλύπτονται από επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων χωρίς ο μισθωτός να εισφέρει σε αυτό (συνολικό ποσοστό εισφοράς 21,5%), το 4,2% καταβάλλεται από τον μισθωτό, το 12,4% από τον εργοδότη και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους αυτοτελώς εργαζομένους (συνολικό ποσοστό 20,5%), το 15,6% καταβάλλεται από τον ίδιο και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους προαιρετικά ασφαλισμένους εσωτερικού (συνολικό ποσοστό 18,4%) το 14% καταβάλλεται από το ίδιο τον ασφαλισμένο και το 4,4% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Για τους προαιρετικά ασφαλισμένους εξωτερικού (συνολικό ποσοστό 21,5%), το 16,6% καταβάλλεται από το ίδιο τον ασφαλισμένο και το 4,9% από το Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.