Αλλαξαν κατηγορία δύο χώρες στα κατεχόμεναΔύο χώρες, η Αυστραλία και η Σερβία, άλλαξαν κατηγορία όσον αφορά τους όρους άφιξης ατόμων από αυτές, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπουργείου» αναφέρει ότι η Αυστραλία πέρασε από την κατηγορία Α στην Β, δηλαδή χρειάζονται δύο τεστ PCR ένα για να έρθει κάποιος και δεύτερο κατά την άφιξη. Η Σερβία δε από την κατηγορία Β πέρασε στην κατηγορία Γ, που προϋποθέτει αρνητικό PCR για να έρθει κάποιος και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων υπέγραψε πρωτόκολλο με το «υπουργείο υγείας» για την διενέργεια δωρεάν τεστ PCR στους κατόχους δημοσιογραφικής ταυτότητας για τις διελεύσεις στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πρωτόκολλο περιλαμβάνει ότι το τεστ αυτό θα γίνεται δωρεάν για καθορισμένο αριθμό δημοσιογράφων από κάθε μέσο ενημέρωσης που είναι κάτοχοι δημοσιογραφικής ταυτότητας και θέλουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς ρεπορτάζ. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει το πολύ για τέσσερα άτομα από κάθε ΜΜΕ, έντυπο, ηλεκτρονικό, διαδικτυακό, ενώ θα ισχύει και για όσους δουλεύουν ως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι (freelancer) νοουμένου ότι έχουν δημοσιογραφική ταυτότητα.

Τον κατάλογο με τα ονόματα όλων των προαναφερόμενων θα δώσει ο σύνδεσμος των Τ/κ δημοσιογράφων στο «υπουργείο υγείας» και σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο θα ισχύει όσο χρειαστεί για να συνεχιστούν οι διελεύσεις εν μέσω των μέτρων για την πανδημία.