Άλλαξε τα ιατρικά έγγραφα η γυναικολόγος όταν η οικογένεια της 73χρονης ζήτησε εξηγήσεις


Η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Μαρία Κυθραιώτου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι λειτουργοί του ΟΑΥ παρείχαν όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία που ζητήθηκαν από τις Αρχές, με πάσα μυστικότητα και διακριτικότητα προκειμένου να συμβάλουν στις αστυνομικές έρευνες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜετά από παρέμβαση της οικογένειας, η ύποπτη αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγή με άλλο εξιτήριο έγγραφο με διαφορετική γνωμάτευση από την αρχική. Η 36χρονη προχώρησε σε αναπροσαρμογή της απαίτησης, δηλώνοντας ότι έγινε κολπική αφαίρεση τραχήλου και όχι κολπική υστερεκτομή.

Τελικά, το νοσηλευτήριο έλαβε το ποσό των €1.620 ενώ αν δεν διορθώνονταν το εξιτήριο, σύμφωνα με λειτουργό του ΟΑΥ, το πόσο αποζημίωσης των €3.909 θα παρέμενε το ίδιο. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξασφάλισαν μαρτυρία ότι η ύποπτη προσπάθησε να ξεγελάσει τον ΟΑΥ.

Η Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού αναμένεται τις επόμενες ώρες και στη βάση των αποτελεσμάτων από τις αστυνομικές εξετάσεις να αναστείλουν τη σύμβαση με την ύποπτη γιατρό, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη σε σχέση με την υπόθεση. Όπως είπε, η απόφαση λαμβάνεται από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ εφόσον εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και στη βάση των αρμοδιοτήτων που του παραχωρεί ο σχετικός νόμος.

Σε ό,τι αφορά στο διορισμό ερευνόντα λειτουργού για την υπόθεση, η κυρία Κυθραιώτου εξήγησε ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Αστυνομία θα αναμένεται η ολοκλήρωση της και μετά θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.