Αλλάζει ο χρόνος, αλλάζει και ο καιρός…

Êüóìïò ÷ñçóéìïðïéåß ïìðñÝëåò ãéá íá ðáñáöõëá÷èåß áðü ôïí êáõôü Þëéï, Ëåõêùóßá 29 Éïõëßïõ 2021.Ôïõò 41 âáèìïýò Êåëóßïõ Ýöôáóå óÞìåñá ç èåñìïêñáóßá óôçí Êýðñï êáé ç áöüñçôç æÝóôç ìáæß ìå ôçí õãñáóßá Ýêáíáí ôçí áôìüóöáéñá áðïðíéêôéêÞ. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται κοντά στη Ρόδο θα κινηθεί αργά νότια και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους λίγο χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ σταδιακά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, στα παράλια ή και στα ορεινά και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό παροδική χιονόπτωση. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Τις μεταμεσονύκτιες όμως ώρες αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς αλλά τοπικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και παροδικά έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, στα υπήνεμα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και παροδικά έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο κατά διαστήματα.

Από αργά το απόγευμα αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού. Το Σάββατο, ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Κυριακή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 17 εκατοστά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.