Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο

Η εποχιακή χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση. Αργότερα πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα θα φέρουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού και στα ορεινά θα σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ αλλά προοδευτικά η έντασή τους θα αυξηθεί και θα γίνουν μέτριοι, 4 και τοπικά ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Τις νύχτες και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια, κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Τις νύχτες και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη.  Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια, κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, νεφώσεις από τα δυτικά δυνατό να φέρουν τοπικές ελαφρές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 35°C 21°C 36%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 32°C 23°C 51%
Λεμεσός: 31°C 21°C 56%
Αεροδρόμιο Πάφου: 31°C 23°C 60%
Φρέναρος: 31°C 22°C 59%
Πρόδρομος: 24°C 14°C 74%
Πόλις Χρυσοχούς: 31°C 22°C 61%
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.