Εκστρατεία ενημέρωσης για τη σωστή διατροφή και άσκηση των Παιδιών και των νέων από την Α/φοί Λανίτη και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention

Για να ξεκινήσουν οι νέοι μας την καινούρια χρονιά με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, και μεγάλο όφελος για την υγεία τους, η Α/φοί Λανίτη, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention συνδιοργανώνουν την Παγκύπρια Ενημερωτική Εκστρατεία για τη σωστή διατροφή και άσκηση των παιδιών και της νεολαίας «Αλλάζουμε συνήθειες, για μια καλύτερη ζωή γεμάτη ζωντάνια!» από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι μικρές αλλά συστηματικές αλλαγές και στις δύο πλευρές της ενεργειακής ισορροπίας ταυτόχρονα (δηλαδή τόσο στην διατροφή, όσο και στη σωματική δραστηριότητα) μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθώς και άλλων νοσημάτων. Η σωματική αδράνεια μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για διπλάσιο αριθμό θανάτων σε σύγκριση με την παχυσαρκία. Η ένταξη ακόμη και μέτριας έντασης άσκησης που περιλαμβάνει 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα μπορεί να προσφέρει μεγάλο όφελος για την υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα για πρόωρο θάνατο.

Η καμπάνια θα παρέχει απλές επιστημονικές συμβουλές για την ορθή ενημέρωση των νέων για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία της άσκησης στην καθημερινότητα μας. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων Διατροφολόγων Κύπρου και τέθηκε υπό την αιγίδα του

Η επιστημονική ομάδα των διοργανωτών μαζί με μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου θα βρίσκετε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 10πμ μέχρι τις 2:30μμ στην Πλατεία Φανερωμένης, από όπου θα διανέμει επιστημονικό υλικό στο κοινό, δωρεάν συμβουλές για τη διατροφή από διατροφολόγους καθώς και ανθρωπομετρικές μετρήσεις, από σπουδαστές του κλάδου σπουδών Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3μμ η εκστρατεία «Αλλάζουμε συνήθειες, για μια καλύτερη ζωή γεμάτη ζωντάνια!» θα ενημερώσει το κοινό στο The Μall of Cyprus με τη καταλυτική συμμετοχή σπουδαστών του κλάδου σπουδών Διαιτολογίας και Διατροφής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για τη σωστή διατροφή και άσκηση των Παιδιών και των νέων συνδιοργανώνεται από την Α/φοί Λανίτη και το μη κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, με συμμετοχή σπουδαστών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

LANITIS_BROS

Σχετικά με το Σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο

Η Αφοί Λανίτη δραστηριοποιείται εδώ και 70 χρόνια στην κυπριακή αγορά και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών. Αποτελεί μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola HBC, του δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή, παγκοσμίως, προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, αλλά και αναψυκτικών προϊόντων εν γένει, με διεθνή παρουσία σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 581 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Αφοί Λανίτης παράγει, διανέμει και εμπορεύεται προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea (κοινοπραξία με Nestle), τον έτοιμο προς πόση καφέ illycafe (κοινοπραξία με illy), τα mixers Schweppes), καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τις σειρές χυμών και γάλακτος Λανίτης, τα φυσικό νερό ΚΥΚΚΟΣ και το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και τα ενεργειακά ποτά Monster, ενώ διανέμει τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΦΑΓΕ και Pittas.

http://www.coca-colahellenic.com.cy/

Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών (ανθρακούχων ποτών, χυμών και φρουτοποτών, εμφιαλωμένου νερού, καθώς και έτοιμου [ready-to-drink] καφέ και τσαγιού).

Μαζί με την Coca-Cola, που αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο εμπορικό σήμα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 16 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola Light/Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Vitamin water, Powerade, Minute Maid, Simply Georgia και DelValle.

Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Η The Coca-Cola Company δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο ως «Σύστημα», σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της (300 εμφιαλωτές παγκοσμίως), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή / εμφιάλωση, καθώς και για την πώληση / φυσική διανομή των προϊόντων της.

Στην Κύπρο, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Α/φοί Λανίτη που, μαζί με την Coca-Cola, αποτελούν το «Σύστημα» της Coca-Cola.

http://www.coca-cola.gr/