«Αλλεργία» Χριστοδουλίδη στα debates: Τον Ιούνιο το έπαιζε ανήξερος, τον Σεπτέμβριο θα έχει… περιοδεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει τα debate ή τις συζητήσεις που έχουν να κάνουν με αυτά

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σάλο και σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη να μην παραστεί σε κανένα debate του ΡΙΚ, τον Σεπτέμβριο.

Όπως ενημέρωσε το ΡΙΚ με σχετική ανακοίνωση, το επιτελείο Χριστοδουλίδη ενημέρωσε μόλις χθες (10/08), ότι ο ίδιος δεν ανταποκριθεί σε κανένα debate τον Σεπτέμβριο.

Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι θα βρίσκεται σε περιοδεία για να παρουσιάσει το εκλογικό του πρόγραμμα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει τα debate ή… τις συζητήσεις που έχουν να κάνουν με αυτά.

Ενημερώθηκε για τα debate αλλά… το έπαιζε ανήξερος

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια άτυπη συνάντηση με τη συμμετοχή των επιτελείων των Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αβέρωφ Νεοφύτου, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη και Γιώργου Κολοκασίδη, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των τηλεμαχιών. Το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν παρευρέθηκε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και ερωτηθείς για την απουσία του από τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ενήμερος.

 

Ο ισχυρισμός Χριστοδουλίδη καταρρίφθηκε λίγο αργότερα, αφού ο Γιώργος Κολοκασίδης δημοσίευσε screenshot από email που είχε σταλεί στις 8 Ιουνίου προς όλα τα επιτελεία, με τίτλο «Κοινή διοργάνωση θεματικών συζητήσεων των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας».

Όπως φάνηκε και από τους παραλήπτες στο εν λόγω email, το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη είχε ενημερωθεί κανονικά.

Unnamed

Δεν θα παρευρεθεί σε κανένα debate του ΡΙΚ ο Χριστοδουλίδης λόγω… περιοδείας

Σε διευκρινίσεις για τα προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο debates μεταξύ των υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας προέβη, με ανακοίνωσή του, την Πέμπτη (11/08) το ΡΙΚ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη ενημέρωσε χθες (10/08), ότι θα βρίσκεται σε περιοδεία τον Σεπτέμβριο σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου όπου και θα «παρουσιάζει το προεκλογικό του πρόγραμμα» και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε κανένα debate τον Σεπτέμβριο.

Προστίθεται ότι λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο προγραμματισμένο debate για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται ότι το ΡΙΚ έγκαιρα και μετά τη συμφωνία όλων των υποψηφίων για συμμετοχή τους σε από κοινού debates οργάνωσε τις τηλεμαχίες για να δώσει στον κυπριακό λαό τη θέση και το πρόγραμμα των υποψηφίων με διάλογο αλλά και αντίλογο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Δηλώνει «ετοιμότητα» για debates αλλά… όχι από Σεπτέμβρη

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ως απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εντυπώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήδη έχει εκφράσει την ετοιμότητά του για συμμετοχή του στα debates αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο με στόχο τη συμμετοχή σε ένα debate σε κάθε κανάλι κάθε μήνα», υποστηρίζει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδης, Μαριλένα Ευαγγέλου.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήδη μετά από σχετική πρόσκληση των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Omega και Sigma έχουν μέχρι στιγμής καθοριστεί για τον μήνα Οκτώβριο τρεις συμμετοχές του κ. Χριστοδουλίδη σε debates. Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και παρουσιάζοντας σε θεματικές το προεκλογικό του πρόγραμμα», υποστηρίζει η κ. Ευαγγέλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.