Άλλες 700 ξαπλώστρες και 350 ομπρέλες τοποθετεί ο Δήμος Λάρνακας

Περισσότερα κρεβατάκια παραλίας φέρνει η αυξημένη ζήτηση

 

Η άνευ προηγουμένου ζήτηση για κρεβατάκια και ομπρέλες παραλίας στη Λάρνακα ανάγκασε τον δήμο να αυξήσει τη δυναμικότητα. Έτσι, τις τελευταίες μέρες παραλήφθηκε φορτίο με 700 ξαπλώστρες και 350 ομπρέλες, οι οποίες θα τοποθετηθούν άμεσα στις παραλίες εντός δημοτικών ορίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η μερίδα του λέοντος των έξτρα κρεβατιών θα τοποθετηθεί στο Μακένζι όπου υπάρχει η περισσότερη ζήτηση με 400 ξαπλώστρες και 200 ομπρέλες, ενώ 200 νέα κρεβατάκια με 100 ομπρέλες προστίθενται στο δυναμικό της παραλίας των Φοινικούδων.

Οι υπόλοιπες 100 ξαπλώστρες με 50 ομπρέλες προορίζονται για τις μικρότερες παραλίες εντός δημοτικών ορίων. Η ενίσχυση της δυναμικότητας των οργανωμένων παραλιών κατέστη αναγκαία κυρίως για κάλυψη των αναγκών τα Σαββατοκύριακα κατά τα οποία η ζήτηση έχει εκτοξευθεί σε αντίθεση με τις καθημερινές όπου υπάρχει μείωση.

Η απόφαση του Δήμου Λάρνακας έρχεται να προστεθεί στην αγορά αναπηρικών καθισμάτων θαλάσσης και στην τοποθέτηση οικολογικών σταχτοδοχείων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναβάθμισης των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες έχουν περάσει στη διαχείριση του δήμου τα τελευταία χρόνια. Η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε πλήρεις ρυθμούς και πλησιάζει στην κορύφωση και στη Λάρνακα εξελίσσεται στην καλύτερη σεζόν των τελευταίων δεκαετιών ίσως αφού υπάρχει πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο. Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων, η πληρότητα θα είναι ικανοποιητική μέχρι και τον Οκτώβριο, κάτι πρωτοφανές για τη Λάρνακα.

Τάσος Περδίος

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.