Αλληλεγγύη ΑΚΕΛ προς ΚΚΕ για τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την αναίτια και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από την ελληνική αστυνομία βουλευτές και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και εργατικών συνδικάτων, κατά τη χθεσινή επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σύμβολο του αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Όπως μαρτυρούν τα τηλεοπτικά πλάνα, το ΚΚΕ προχώρησε σε συγκέντρωση για την ηρωική επέτειο με υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, εντούτοις δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα και χημικά από αστυνομικές δυνάμεις που κάθε άλλο παρά σέβονταν τα υγειονομικά μέτρα.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος της Ελλάδας για να ληφθούν μέτρα προστασίας στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενόψει μιας νέας κρίσης.

Με την ευκαιρία και της χθεσινής 102ης επετείου από την ίδρυση του ΚΚΕ, το ΑΚΕΛ απευθύνει συντροφικό χαιρετισμό αγώνα και αλληλεγγύης στα μέλη και την ηγεσία του ΚΚΕ, στους κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Ελλάδας.

Η ΕΔΟΝ για το όργιο καταστολής στην Ελλάδα – Αλληλεγγύη στην ΚΝΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει και η ΕΔΟΝ εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη της με την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που «αντιστεκόμενη στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τίμησε τη μέρα του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αποδεικνύοντας πως η νεολαία και ο λαός οργανωμένα, μπορούν να συνεχίσουν τους αγώνες τους, μέσα και σε συνθήκες πανδημίας».

«Την ίδια στιγμή καταδικάζουμε έντονα το κρεσέντο βίας που κορυφώθηκε ενάντια στους συμμετέχοντες της κινητοποίησης συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών και της ηγεσίας του ΚΚΕ, χωρίς καμία πρόκληση από πλευράς διαδηλωτών αλλά και με πλήρη απαξίωση των στοιχειωδών μέτρων υγειονομικής προστασίας, από πλευράς των δυνάμεων καταστολής».

«Ως ΕΔΟΝ διαβεβαιώνουμε την αδελφή μας οργάνωση, πως παραμένουμε στο πλευρό τους, σε κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού της Ελλάδας, αλλά και του αγώνα για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.