Αλληλεγγύη ΑΚΕΛ στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς που απειλείται με έκδοση στη Γερμανία και καλεί τις αρχές της Δημοκρατίας να δράσουν ώστε να μην καταλήξει στις φυλακές ή στα χέρια της Τουρκίας. Ο Κενάν Αγιάς, αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας που ζει στην Κύπρο εδώ και δέκα χρόνια συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσαν οι αρχές της Γερμανίας. Σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας θα κρίνει το αίτημα της Γερμανίας.

Πίσω από αυτές τις διώξεις χιλιάδων Κούρδων αγωνιστών από πλευράς ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται οι αξιώσεις του τουρκικού κράτους που θέλει να καταπνίξει το κουρδικό κίνημα. Η Τουρκία βέβαια, «πατά» πάνω στο γεγονός ότι η ΕΕ και ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα στους καταλόγους «τρομοκρατικών οργανώσεων». Το ΑΚΕΛ διαχρονικά υποστηρίζει το αίτημα για αφαίρεση του PKK από αυτές τις -ούτως ή άλλως αυθαίρετες- «τρομο-λίστες».

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με την κουρδική κοινότητα της Κύπρου και όλους τους Κύπριους που στέκονται στο πλευρό του Κενάν Αγιάς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy