Επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) Bin Ahmad Al-Othaimeen έστειλε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ζητώντας να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους Τ/κ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας» η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μετέφερε την Παρασκευή στον κ. Ακιντζί την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους ηγέτες του κόσμου για την από κοινού αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε επιστολή του προς τον κ. Γκουτέρες, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι στηρίζει πλήρως την έκκληση του ΓΓ και εξέφρασε την ετοιμότητα της τ/κ κοινότητας να συνεργαστεί με την ε/κ κοινότητα καθώς και με τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε εξάλλου τον ΓΓ ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία .

Ζήτησε παράλληλα την αλληλεγγύη του ΟΗΕ προς τους Τοουρκοκύπριους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Παρόμοια επιστολή έστειλε ο Τ/κ ηγέτης και προς τον ΓΓ του ΟΙΣ, εκφράζοντας την προσδοκία για συνεργασία και αλληλεγγύη εκ μέρους του ΟΙΣ και της Ισλαμικής Τράπεζας Αναπτύξεως προς τους Τ/κ, οι οποίοι συμμετέχουν με το καθεστώς του παρατηρητή.