Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στην απεργία των εργαζομένων της Κύπρου για την ΑΤΑ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει με μήνυμα του προς την ΠΕΟ την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Κύπρου, την ΠΕΟ, που με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου θα πραγματοποιήσει απεργία την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 με πορείες και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για την υπεράσπιση της αναπροσαρμογής του Επιδόματος Διαβίωσης, δηλαδή του μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής των μισθών ανάλογα με το ποσοστό του πληθωρισμού.

«Επιχειρηματική όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις σε κάθε χώρα επιτίθενται στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων.

Όμως οι εργάτες δεν πρέπει να δεχτούν την φτωχοποίηση, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια. Μεγάλοι αγώνες και απεργίες αναπτύσσονται σε πολλές χώρες για αυξήσεις στους μισθούς. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας. Οι εργαζόμενοι της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τέλος την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στην απεργία των εργαζομένων της Κύπρου για υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.