Αλληλεγγύη ΠΕΟ και συνδικάτων από όλο τον κόσμο στους εργαζόμενους ΒενεζουέλαςΗ ΠΕΟ καθώς και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώσεων από όλο τον κόσμο εκφράζουν με κοινή τους δήλωση την αλληλεγγύη τους με τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας και τη στήριξή τους στην έναρξη της διαδικασίας διαλόγου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τη δήλωση υπογράφουν Συνδικαλιστικές Οργανώσεις από την Αργεντινή, Βραζιλία, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Παλαιστίνη, Ιρλανδία, Ιταλία, περιοχές της Ισπανίας και Νικαράγουα ενώ μια εκ των Οργανώσεων που υπογράφει την δήλωση είναι η ΠΕΟ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι Οργανώσεις εξέδωσαν την κοινή δήλωση με αφορμή τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών στο Μοντεβιδέο με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του Μεξικού και της Ουρουγουάης. Στόχος της συνάντησης είναι η υιοθέτηση διαδικασίας διαλόγου για ειρήνη στην Βενεζουέλα στη βάση της δημοκρατικής νομιμότητας του Νικολά Μαδούρο και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Στην κοινή δήλωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν την υποστήριξή τους στην προτεινόμενη πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του Μεξικού και της Ουρουγουάης για εγκαθίδρυση διαλόγου για ειρήνη στην Βενεζουέλα στη βάση της δημοκρατικής νομιμότητας του Νικολά Μαδούρο και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας.

Περαιτέρω, αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο αναγνωρίζουν τη νομιμότητα του προέδρου Μαδούρο. Γι’ αυτό το λόγο απορρίπτουν την στρατηγική αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και εκφράζουν ανησυχία ότι η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία στην περιοχή απειλούνται ως αποτέλεσμα ξένων εκβιασμών και παρεμβάσεων στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλας.

Τέλος οι οργανώσεις υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες για διάλογο και πολιτική διαπραγμάτευση που επιδιώκει την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή και στον κόσμο, και την συνάντηση για την Βενεζουέλα που θα πραγματοποιηθεί στο Μοντεβιδέο.