Αλληλεγγύη και συμπαράσταση ΑΚΕΛ στους καρκινοπαθείς και στον ΠΑΣΥΚΑΦ

Την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη του ΑΚΕΛ για την υποστήριξη και συμπαράσταση που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ και οι χιλιάδες εθελοντές προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας μετέφερε χθες ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Μαζί με μια συμβολική εισφορά, με αφορμή την 31η Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης και Ενημέρωσης του ΠΑΣΥΚΑΦ ‘ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ’, ο Στέφανος Στεφάνου μετέφερε τα συγχαρητήρια του κόμματος στον ΠΑΣΥΚΑΦ για την προσφορά του προς τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς και όλους όσοι ζουν την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν οι καρκινοπαθείς για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο.

Σημείωσε ότι το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ προς την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει πιο ευγενικό και πιο προοδευτικό πράγμα από το να είσαι αλληλέγγυος με τους συνανθρώπους μας και να προσφέρεις γι’ αυτούς  και για την κοινωνία. «Θεωρώ πως ό,τι κάνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ είναι ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που πρέπει να το κρατήσουμε στις δύσκολες γενικά εποχές που βρισκόμαστε και στην Κύπρο και διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την συμπαράστασή και αλληλεγγύη του κόμματος προς τους καρκινοπαθείς στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν όλες εκείνες τις συνέπειες που προκύπτουν από τον έντονο αγώνα που δίνουν κατά του καρκίνου. Τόνισε ιδιαίτερα τη συμπαράσταση του κόμματος στη συνολική προσπάθεια  «για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει πως η πρώτη και καθοριστική ευθύνη για τις πολιτικές καρκίνου ανήκει στο κράτος. «Οι διάφορες οργανώσεις, η δραστηριότητα των ανθρώπων είναι συμπληρωματική αλλά δυστυχώς στις μέρες μας έρχεται να καλύψει κενά που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», παρατήρησε, για να υποδείξει πως η δράση του ΠΑΣΥΚΑΦ και η παρουσία του ΑΚΕΛ στην εκδήλωσή του, στέλνουν το μήνυμα ότι «ως πολιτεία, όλοι εμείς που έχουμε στον έναν ή στον άλλο βαθμό την ευθύνη θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να υπάρχουν συνολικές πολιτικές για τον καρκίνο και να μην στηριζόμαστε απλά στο πόσο δραστήριες είναι οι οργανώσεις που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.