Αλληλέγγυος με τις κοινότητες Μιτσερού ο Ανδρέας Μαυρογιάννης – «Απαιτείται σεβασμός στις ανησυχίες των πολιτών»

Ο ανέξαρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στέκεται αλληλέγγυος με τους κατοίκους των 12 κοινοτήτων της περιοχής Μιτσερού για τα όσα βιώνουν.

«Η έλλειψη εμπιστοσύνης των κατοίκων των 12 κοινοτήτων της περιοχής Μιτσερού προς τις υποσχέσεις του κράτους δεν είναι αδικαιολόγητη. Είναι αποτέλεσμα των όσων βιώνουν στην περιοχή τους με τις δεκάδες οχληρές δραστηριότητες, τις οσμές, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την αδυναμία λήψης μέχρι σήμερα οποιονδήποτε μέτρων. Γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να λάβουν δυναμικά μέτρα για να προστατεύσουν την περιοχή τους» σημειώνει σε ανάρτηση του ο κ. Μαυρογιάννης ο οποίος τονίζει επίσης πως πάνω από όλα, είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

«Το δικαίωμα στην υγεία, τον καθαρό αέρα και την ποιότητα ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο» υπογραμμίζει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προσθέτει: «Η απόφαση για μεταφορά μονάδας παραγωγής ασφάλτου από μια περιοχή σε μια άλλη δεν επιλύει το πρόβλημα. Απλά το μεταφέρει. Το μεταφέρει από μια περιοχή που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα και στην οποία δικαιολογημένα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται σε μια άλλη περιοχή που είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη».

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρογιάννης σημειώνει: «Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αυτό που χρειάζεται είναι ολοκληρωμένος και μακροχρόνιος σχεδιασμός που δεν θα θυματοποιεί τις ίδιες κάθε φορά περιοχές. Απαιτείται σεβασμός στις ανησυχίες των πολιτών. Απαιτείται διαφανής διαβούλευση με την κοινωνία, λογοδοσία και λήψη αυστηρών μέτρων έτσι ώστε οι πολίτες να εμπιστεύονται το κράτος. Για να μπορούν να νοιώθουν ασφάλεια για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy